SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri “Radničkog 1923” sa tri rafala “pokosili” subotičke “golubove” i nastavili “žetvu” u gostima (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:05 | Utorak, 07 11 2023

Fudbaleri "Radničkog 1923" su utakmici 14. kola Mocart Bet Super lige savladali ekipu Spartaka u Subotici sa 3:1. Bio je to treći uzastopni trijumf “crvenih” na strani, vredan daljeg uspona na superligaškoj lestvici.

I bez pomoći prvog strelca Džofrija Činede i vihornog ofanzivca Stefana Čolovića, Kragujevčani su uspeli da “izbuše” mrežu subotičkih “golubova”. Nakon fudbalske uspavanke u prvih 45 minuta, “crveni” su u nastavku utakmice u potpunosti nadigrali Subotičane, koji su popustili pred konstatnim atacima Dudićeve čete.

Domaćin je ušao nešto agilnije u utakmicu, očigledno rešen da stavi tačku na seriju od dva uzastopna neuspeha pred svojim pristalicama, ali se taj početni entuzijazam izabranika trenera Aleksandra Keržakova vrlo brzo izduvao. Sem par sporadičnih pokušaja sa distance, od kojih je možda najozbiljniji bio udarac Vidakovića sa preko 25 metara, koji je Leković uz izvesne poteškoće uspeo da ukroti, Subotičani nisu stvorili neku izgledniju situaciju pred golom gostiju uz šumadijske prestonice.

Doduše, nisu ni Kragujevčani bili preterano opasni u prvom delu susreta. Najviše želje da ugroze gol domaćina pokazali su Sali Vižđi i Milan Vidakov, kome je pripala vrlo nezahvalna dužnost da odmeni vodećeg strelca “crvenih” Džofrija Činedu, koji je zbog povrede u finišu kup utakmice sa BASK-om propustio današnje gostovanje na severu Bačke.

Solidan udarac već pomenutog Vižđija na samom startu drugog poluvremena bio je uvod u opštu ofanzivu “crvenih” u nastavku utakmice. Nepuna dva minuta kasnije Kragujevčani propuštaju prvu priliku iz kategorije stopostotnih na večerašnjoj utakmici. Vidakov je šutirao, Vulić krajnjim naporom intervenisao, da bi na odbijenu loptu natrčao Bevis, čiji je udarac glavom na samoj gol-liniji zaustavio dovoljno pribrani Tanasijević.

Nastavili su izabranici trnera Feđe Dudića da stežu obruč pred golom Subotičana, koji jedva da su prelazili centar u tim trenucima. Ristić je u 54. minutu bio zamalo neprecizan posle solidnog prizemnog udarca sa ivice kaznenog prostora, da bi potom Vulić osujetio još jedan u nizu pokušaja danas vrlo motivisanog i zapaženog Vižđija, kome se jednostavno nije dalo da otvori svoj golgeterski konto u dresu kragujevačkog superligaša.

Bolju igru u drugom delu utakmice Šumadinci su materijalizovali u 65. minutu. Iskusni Simović je poslao loptu pred gol Subotičana, gde se najbolje snašao lukavi Bevis, čiji je udarac glavom sa ivice peterca bio neodbranjiv za Vulića.

Tek nakon primljenog gola Subotičani su se trgli i uspeli da zaprete najpre preko Stanojeva, a potom i Babića, ali bez naročitog uspeha. Na drugoj strani, Bevis je u 78. minutu propustio lepu priliku da se po drugi put upiše u strelce. Njegov udarac slabijom levom nogom odbranio je golman Spartaka Aleksandar Vulić, možda i jedina svetla tačka u ekipi trenera Aleksandra Keržakova na večerašnjoj utakmici. Ipak, čuvaru mreže Spartaka nije bilo spasa u 80. minutu nakon savršene parabole Milana Vidakova sa ivice šesnaesterca, kojom je kragujevački tim udvostručio vođstvo.

Ako je posle drugog gola Radničkog 1923 bilo još dilema u vezi sa konačnim ishodom večerašnje utakmice, one su definitivno otklonjene u 83. minutu, nakon što je posle udarca Miloša Ristića lopta pogodila kapiten Spartaka Dejana Kerkeza i završila u mreži domaćina.

Ubedljiva prednost od tri gola dovela je do blagog opuštanja u redovima kragujevačkog superligaša u završnim minutima utakmice, što je iskoristio Andrej Todorski da ublaži visok poraz svog tima.

Sa nova tri boda Šumadinci su dodatno približili ekipama iz plej-of zone. “Crveni” su trenutno na “koti deset” sa 15 osvojenih bodova, pri čemu im sedmoplasirani Čukarički i osmoplasirani Novi Pazar trenutno beže samo dva boda.

Naredni prvenstveni izazov ekipu trenera Feđe Dudića očekuje već u subotu, kada na “Čika Daču” stiže petoplasirani Voždovac. 

Izvor: FK Radnički 1923