SportFoto: FK Radnički 1923

"Isceđeni" Šumadinci prepustili bodove TSC-u

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 03 03 2023

"Praznih baterija" nakon gostovanja u Humskoj pre tri dana, fudbaleri Radničkog 1923 nisu bili u stanju da ispariraju odličnoj ekipi TSC-a, koja je nakon jesenjeg trijumfa u Bačkoj Topoli, uspela da savlada Kragujevčane i na "Čika Dači", i to identičnim rezultatom – 0:2.

Baš kao i na utakmici protiv Partizana, odbrana kragujevačkog superligaša kapitulirala je već nakon prve ozbiljnije akcije protivničkog tima, što je izabranike trenera Dejana Joksimovića ponovo primoralo na rezultatsku poteru, koja ovoga puta nije imala srećan kraj. Gosti su na isteku prvih pola sata igre duplirali početnu prednost, nakon čega je Kragujevčanima bilo jako teško da se rezultatski vrate u utakmicu, iako su propustili nekoliko solidnih prilika da unesu veću dozu neizvesnosti u pogledu konačnog ishoda susreta.

Svega četiri minuta igre bilo je potrebno ekipi iz Bačke Topole da stekne početni kapital na utakmici. Brzonogi Saša Jovanović se iskrao po desnoj strani, a zatim uposlio Ivana Milosavljevića, koji iz punog trka šalje loptu pod prečku Raičevićevog gola.

Ono što mu nije pošlo za nogom na samom startu utakmice Saša Jovanović je uspeo da učini u 31. minutu, kada je predivnim volej udarcem sa ivice kaznenog prostora iznenadio Lazara Raičevića i duplirao vođstvo ekipe iz Bačke Topole.

Ekipa trenera Žarka Lazetića je u prošlom kolu prokockala dva gola prednosti u susretu sa Spartakom iz Subotice, ali to danas nije bio slučaj na gostovanju u prestonici Šumadije. Ispunili su fudbaleri TSC-a zacrtanu agendu, na vreme postigli dva gola i dopisali tri jako značajna boda u borbi za drugo mesto na tabeli, koje trenutno drži beogradski Partizan.

"Znali smo da će Radnički usled odlaganja utakmice sa Partizanom imati malo vremena za pripremu današnjeg meča. Zbog toga nam je i bila ideja da u prvih pola sata budemo nešto agresivniji i da na taj način otežamo ekipi Radničkog ulazak u utakmicu. Imali smo tu sreću da smo prvu ozbiljniju šansu na meču pretvorili u gol, što je u velikoj meri usmerilo dalji tok utakmice na našu stranu i dodatno podiglo samopouzdanje igrača. U drugom poluvremenu je Radnički pokušao da nas pritisne, imao je tu jednu dobru priliku koja je mogla da preusmeri utakmicu u njihovom pravcu, ali je srećom po nas nisu iskoristili. Čestitao bih ovim putem mojim igračima na izvanrednoj igri i pobedi. Sama činjenica da smo mi prošle sezone nakon 37 odigranih kola imali saldo od 48 osvojenih bodova, a da sada imamo 49, predstavlja svakako veliki iskorak za nas. Trudićemo se da u nastavku sezone dodatno napredujemo u igri i naravno da nastavimo sa osvajanjem bodova, kako bismo se dodatno približili ekipama iz samog vrha tabele", izneo je utiske nakon današnjeg trijumfa njegove ekipe na stadionu "Čika Dača" šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić.

Kragujevčani danas nisu bili na onom nivou iz prethodnih nekoliko utakmica, čemu je u velikoj meri doprineo umor igrača usled zgusnutog takmičarskog rasporeda. Primljeni gol u uvodnim minutima utakmice psihički je opteretio izabranike trenera Dejana Joksimovića, koji su u želji da što pre anuliraju rezultatski zaostatak jednostavno sagoreli, što je jedna kvalitetna ekipa kao što je TSC-a znala da iskoristi na pravi način.

"Ja sam i u samoj pripremi utakmice rekao da je TSC jedna jako talentovana ekipa, koja je dosta dobro organizovana u svim fazama igre. U tom smislu je dosta teško bilo pripremiti ovu utakmicu, s obzirom da TSC ima takve igrače koji su stanju da u deliću sekunde prepoznaju pravu situaciju za gol i da je reše na najkvalitetniji mogući način. Složio bih se sa kolegom Lazetićem da je taj prvi gol odredio dalji tok utakmice. Mi sa druge strane nismo iskoristili tih par prilika koje smo stvorili u prvom poluvremenu, zbog čega smo kažnjeni drugim golom. U drugom poluvremenu smo izašli malo agresivnije sa namerom da što pre dođemo do gola koji bi nam omogućio da se rezultatski i energetski vratimo u utakmicu. Imali smo jednu jako dobru priliku preko Čolovića da to i učinimo, ali nismo uspeli. Nakon toga je TSC manje-više rutinski priveo utakmicu kraju", prokomentarisao je današnju utakmicu strateg kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović.

"Crvene" je, pored rano primljenog gola, dosta poremetila i povreda Brazilca Evandra da Silve, koga po svemu sudeći očekuje nešto duža pauza.

"Sigurno da je povreda Evandra uticala na neki naš plan igre. On je neko ko je veoma bitan za neku našu organizaciju igre i svakako bi nam dosta značilo da je ostao do kraja utakmice. Prema nekim preliminarnim informacijama radi se o povredi zadnje lože, tako da je pitanje kada ćemo moći ponovo da računamo na njega", sa žaljenjem konstatuje Joksimović.

Radnički 1923 je utakmicu završio sa devetoricom igrača na terenu, s obzirom da su u samom finišu “pocrveneli” Filip Ivanović i Nikola Vlajković, na koje trener Joksimović neće moći da računa za naredno gostovanje u Novom Pazaru.

"Takve stvari se dešavaju. TSC ima jako nezgodne igrače koji dosta dobro koriste prostor iza poslednje linije odbrane, čime praktično ne dozvoljavaju protivničkoj ekipi da izađe visoko. Mi smo u toj jurnjavi za rezultatom u drugom poluvremenu odlučili da zaigramo malo rizičnije, spustili smo gard, što su oni znali da iskoriste. Epilog svega su ta dva crvena kartona Ivanovića i Vlajkovića, koji nam dodatno otežavaju situaciju pred gostovanje u Novom Pazaru", zaključio je šef struke "crvenih".

Izvor: FK Radnički 1923