SportFoto: KK Junior

Karatistima Juniora pet medalja na “Trofeju Srbije” u Beogradu

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Petak, 08 11 2019

Članovi Karate kluba “Junior” osvojili su pet medalja, po jednu zlatnu i bronzanu i tri srebrne, na Međunarodnom turniru u borbama i katama “Trofej Srbije” u Beogradu. Najsjajnije odličje osvojio je Aleksa Marković. 

Na Međunarodnom turniru u borbama i katama “Trofej Srbije” u Beogradu učestvovalo je 1.200 takmičara iz 10 zemalјa i 120 klubova. Među njima je bilo je 10 takmičara Karate kluba “Junior”, koji su se okitili sa pet medalja, po jednom zlatnom i bronzanom i tri srebrne. 

Konkurencija je bila izuzetno jaka i ovaj rezultat ima još veću težinu. U kategoriji sreniora i seniorki nastupalo  je blizu 30 takmičara po kategoriji među kojima je bilo i takmičara sa svetskim medalјama. Naši takmičari pokazali su da mogu da se suprostave najbolјima”, izjavio je trener KK “Junior”, Veljko Smolović. 

Zlato je osvojio Aleksa Marković, srebro je pripalo Nikoli Maslaku, Stefanu Spasojeviću i Marku Smoloviću, dok se bronzom okitio Ognjen Ivanović. 

Do odličja nisu uspeli da dođu, iako su se dobro pokazali, Lidija Vukićević, Mihajlo Radojković, Sara Tomić i Elena Aleksopulos. 

Takmičare “Juniora”, njih 30 kvalifikovanih u borbama, u nedelјu u Smederevu očekuje Kup Srbije.