SportFoto: FK Radnički 1923

Kolubara prekinula pobednički niz Kragujevčana: Lalatović zadovoljan nakon osvojenog boda u Lazarevcu (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:30 | Ponedeljak, 14 03 2022

Niz od tri uzastopna trijumfa fudbaleri Radničkog 1923 prekinuli su remijem na gostovanju lazarevačkoj Kolubari u utakmici 27. kola Linglong Tajer Super lige Srbije, koja je okončana bez golova – 0:0. “Crveni” su tako vezali i četvrtu utakmicu zaredom bez poraza i dopisali još jedan vredan bod na svoj superligaški konto.

Izuzev velike borbenosti, fudbaleri Radničkog 1923 i Kolubare nisu mnogo toga pokazali na ovoj utakmici, odigranoj po prilično mekom i raskvašenom terenu. Kragujevčani su, čini se, bili za nijansu konkretniji, stvorili su dve-tri jako dobre prilike iz kojih nisu uspeli da profitiraju, dok na drugoj strani domaćin izuzev jednog pokušaja štopera Bakića posle prekida nije došao u poziciju da ozbiljnije ugrozi gol ekipe iz srca Šumadije. 

Šef struke Kragujevčana Nenad Lalatović može da bude zadovoljan. Njegov tim je u poslednja četiri kola osvojio čak deset bodova, čime je razuverio i najtvrđe pesimiste, koji nisu verovali da je ova ekipa Radničkog 1923 u stanju da veže nekoliko dobrih rezultata u kontinuitetu.

Kada je reč o utakmici u Lazarevcu, Lalatović smatra da je njegova ekipa odigrala sasvim korektno u oba pravca, ali da je kada se sve sagleda remi ipak najpravedniji rezultat.

Utakmica po teškom terenu, sa dosta duela, u kojoj se tražila protivnička greška kako bi se došlo do pogotka. Mi smo se u toj igri dugim loptama jako dobro snašli, uspeli smo da stvorimo par dobrih prilika, naročito u drugom poluvremenu, ali mislim da je po svemu prikazanom na terenu nerešeno realan rezultat. Kolubara je pokazala da je dobra, odlično vođena ekipa, koja je praktično već prebrinula sve brige oko opstanka. Nama je ovo četvrta uzastopna utakmica bez poraza i primljenog gola, što je znak da smo na pravom putu. Sada nas očekuju dve uzastopne utakmice kod kuće protiv Radničkog iz Niša i Vojvodine, timova koje sam imao priliku da treniram i za koje me vežu jako lepe uspomene. Biće teško, s obzirom da oni jure Evropu, a mi težimo ka opstanku, ali mislim da smo u stanju da uspešno odgovorimo predstojećim izazovima“, konstatuje Lalatović.

Radnički 1923 je nakon ovog remija ostao na četrnaestoj poziciji superligaške tabele, sa dva boda zaostatka u odnosu na trinaestoplasirani Proleter.

U sledećem kolu izabranici trenera Lalatovića će na svom “Čika Dači” ukrstiti koplja sa imenjakom iz Niša. 

Izvor: FK Radnički 1923