SportFoto: FK Radnički 1923

Krajišnikov prvenac za bod na premijeri

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 12 07 2022

Vredan bod osvojio je kragujevački superligaš na gostovanju lazarevačkoj Kolubari, u utakmici koja je zatvorila premijerno kolo Mocart Bet Super lige Srbije – 1:1 (1:1).

Sa potpuno novom zadnjom linijom i bez klasičnog napadača, Kragujevčani su pružili sasvim pristojan otpor odličnoj ekipi Kolubare, koja je žarko želela da sezonu započne pobedom pred svojim navijačima.

Lazarevčani su praktično prvu ozbiljniju priliku na utakmici pretvorili u vođstvo. Filipović je izveo prekid sa leve strane, a mladi Cvetojević iskoristio smušenu reakciju odbrane “crvenih” i udarcem glavom sa ivice peterca smestio je loptu iza leđa Stojana Lekovića.

Srećom, brzo su Kragujevčani uspeli da se vrate iz “nok-dauna”. Tomić je u 25. minutu lepo probio po levoj strani, a zatim uputio centaršut u središte peterca, gde je za trenutak uspeo da interveniše Kočović, ali je lopta potom “sela” na nogu Damjanu Krajišniku, koji ne propušta priliku da svoj debi u dresu Radničkog 1923 ukrasi pogotkom.

Imali su Šumadinci dosta sreće u finišu prvog poluvremena, kada je stativa zaustavila udarac Miloša Filipovića iz prekida.

Pokušao je Filipović još jednom, sredinom drugog poluvremena, da savlada Lekovića, ali se mladi čuvar mreže Radničkog 1923 nije dao prevariti.

Uspeli su Lazarevčani u 82. minutu da zatresu mrežu Kragujevčana, ali je pogodak Ante Vukušića poništen zbog ofsajda.

Na kraju, podela bodova kao realan epilog večernje bitke na stadionu FK Kolubara u Lazarevcu.

Premijernu utakmicu pred svojim navijačima u novoj superligaškoj sezoni izabranici trenera Dejana Joksimovića odigraće u nedelju, 17. jula, kada će na svom “Čika Dači”, sa početkom u 17 časova i 30 minuta, ugostiti ekipu Mladosti iz Lučana. 

Izvor: FK Radnički 1923