SportFoto: FK Radnički 1923

Razigrani Kragujevčani održali “bukvicu” Lazarevčanima (VIDEO)

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 24 10 2022

Na najbolji mogući način fudbaleri Radničkog 1923 započeli su drugi deo takmičenja u Mozzart Bet Super ligi Srbije. Kragujevčani su pred oko 2.000 svojih pristalica na stadionu “Čika Dača” u potpunosti nadigrali ekipu lazarevačke Kolubare, rezultatom 3:0, i ubedljivim trijumfom preuzeli osmu poziciju na tabeli.

Ni umor nakon dve teške utakmice u poslednjih sedam dana, ni problemi sa povredama nisu sprečili Kragujevčane da u duelu sa tradicionalno neugodnim rivalom, koji je prošle sezone odneo bodove sa oba gostovanja u srcu Šumadije, pruže još jednu odličnu partiju i dopišu tri vrlo važna boda za mirniji nastavak prvenstvene trke. 

Golove za kragujevački tim postigli su Tomić u 29, Vidosavljević u 58. iz jedanesterca i Stoiljković u 68. minutu.

Šef stručnog štaba kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović mogao je da bude prezadovoljan izdanjem svoje ekipe na ovoj utakmici, koja je na prilično lak i ubedljiv način izašla na kraj sa nimalo naivnim protivnikom.

Složio bih se sa konstatacijom mog kolege Veroljuba Dukanca da je majstorski pogodak Tomića iz slobodnog udarca odredio dalji tok utakmice. Sigurno da je nakon tog gola sve bilo mnogo lakše za nas. Bili smo dominantni i propustili još par prilika da pobedu učinimo ubedljivijom. Još jednom se pokazalo da kada ova ekipa u utakmicu uđe sa odgovarajućem energijom i uspe da je održi tokom svih devedest minuta igre, onda je protivniku jako teško da nam parira. Mi smo ovom pobedom uradili veliki posao, izbili smo na osmo mesto prvenstvene tabele, što nam pruža mogućnost da preostale tri utakmice do odlaska na pauzu odigramo sa mnogo manjom tenzijom, nego da što bi to bio slučaj da je rezultat bio drugačiji“, ocenio je Joksimović.

“Crveni” su ovom pobedom smenili rivala na osmoj poziciji prvenstvene tabele i prišli na samo dva boda zaostatka sedmoplasiranoj Vojvodini, koju sutra očekuje teško gostovanje sve boljem Napretku u Kruševcu.

Priliku za osvajanje novih bodova i dalji napredak na prvenstvenoj tabeli izabranici trenera Dejana Joksimovića imaće za sedam dana na gostovanju ekipi Mladosti iz Lučana. 

Izvor: FK Radnički 1923