SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši radničkog bolji od Borca u gostima

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 13 02 2023

Košarkaši radničkog pobedili su na gostovanju ekipu Borca rezultatom 93:87 (17:22, 36:22, 20:19, 20:24) u okviru plej-ofa Druge lige Srbije. Posle ove pobede protiv jednog od glavnih konkurenata u borbi za plasman u Košarkašku ligi Srbije, ekipe Borca, napravili možda i presudan korak ka povratku u najviši rang takmičenja.

Onda kada je to bilo najpotrebnije, Kragujevčani su zablistali u punom sjaju i pokazali da sa punim pravom nose epitet najozbiljnijeg kandidata za plasman u viši stepen takmičenja. Veoma iskusna i kvalitetna ekipa Borca nije bila u stanju da parira raspoloženim Šumadincima, koji su nakon sjajnog izdanja u utakmici sa Slodesom prethodnog vikenda pružili još jednu sjajnu partiju u susretu sa najozbiljnijim konkurentom u borbi za ulazak u Košarkašku ligu Srbije.

U ekipi radničkog Đerasimović je ubacio 21 poen, uz samo dva promašaja u šutu iz igre (9-7), dok je Jovičić brojci od 19 postignutih poena pridodao 7 skokova i isto toliko asistencija. Značajan doprinos drugoj pobedi Šumadinaca u plej-ofu dali su i Đorđe Milosavljević sa 17 i Stefan Milivojević sa 15 postignutih poena, baš kao i snažni centar Mihailo Todorović sa 11 poena i 8 skokova.

Kod Zemunaca je najraspoloženiji za igru bio Stefan Balmazović, koji je meč završio sa 21 poenom. Đukan Đukanović je ubacio 17, uz 8 skokova, Nikola Silađi 13, a Aleksandar Simeunović 10 poena.

Radnički je ovom pobedom zadržao čelno mesto na tabeli sa učinkom 7-1. Drugoplasirani Borac je sada na skoru 5-3, dok trećeplasirani Džoker, koji tek treba da odigra svoj meč drugog kola protiv Slodesa, ima učinak 5-2.

Zbog održavanja finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, narednog vikenda neće biti mečeva u Drugoj ligi Srbije. Takmičenje se nastavlja 25. februara, kada će košarkaši Radničkog u okviru 3. kola plej-ofa ugostiti ekipu Pirota.

Izvor: SPD Radnički