SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog počeli godinu pobedom, bolji od Tamiša

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 06 01 2024

KK Radnički je ostvario pobedu i prekinuo „crnu seriju“. U veoma uzbudljivoj utakmici, Crveni su slavili protiv Tamiša rezultatom 81:79.

Meč je igran u ritmu koš za koš skoro svih 45 minuta. Kragujevčani su za nijansu bolje otvorili duel i tokom prve četvrtine su bili u konstantnom vođstvu. Međutim, domaćin u drugom periodu od zaostatka od 4 poena stvara +6. Tray Croft poenima vraća svoj tim na -4 i rezultatom 38:34 u korist domaćina se odlazi na veliki odmor.

Treća deonica donosi potpunu neizvesnost sa par izjednačenja i promene u vođstvu. Crveni se bolje snalaze do isteka 30. minuta i svode minus na 1 poen (49:48).

Na polovini četvrte četvrtine Tamiš opet stiže do maksimalne prednosti (58:52), ali se kragujevačka ekipa u tom momentu budi i serijom 8:0 stiče koš viška. Pančevci uzvraćaju, zatim Radnički odgovara, pa opet domaćin prelazi u vođstvo, a onda Uroš Nikolić, nakon ofanzivnog skoka biva fauliran i sa oba pogođena slobodna bacanja odvodi svoj tim u produžetak.

Crveni, nošeni energijom sa kraja prethodnog perioda, stiču 4 poena viška u drugom minutu ekstra perioda a zatim i 5 na ulasku u poslednjih 60 sekundi. Tamiš uspeva da se približi na posed zaostatka i čak uputi dva šuta za tri poena u poslednjim sekundama, ali je sreća bila na strani Radničkog koji zasluženo odnosi pobedu iz Pančeva.

Robert Andrews je bio najefikasniji igrač Tamiša sa 23 poena. Omar Pajić je postigao 13, a Branislav Terzić 12 za domaći sastav.

Najbolji igrač Radničkog ove sezone, Tray Croft, odigrao je još jedan sjajan meč sa 23 poena i 4 asistencija. Iskusni Milić Blagojević je postigao 19, a kapiten Marko Đerasimović 12 poena.

Izvor: SPD Radnički