SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši “Radničkog” poraženi do “Dinamika”

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Četvrtak, 23 11 2017

Košarkaši “Radničkog” poraženi su u utakmici sedmog kola Košarkaške lige Srbije od ekipe “Dinamika” iz Beograda, rezultatom 90:82. 

Čestitam momcima na zalaganju, iako smo igrali u okrnjenom sastavu. Dinamik je sasvim zasluženo pobedio i čestitam im na tome. Ma koliko neko osporavao KLS, to je jako kvalitetan rang takmičenja, najbolja je to liga na ovim prostorima. Videli smo Vršac i Dinamik, ekipe iz samog vrha ABA 2 lige, koje se ipak ne prošetaju tako lagano kroz ovo takmičenje. Eto, Metalac je pobedio u Vršcu, a Beovuk je iznenadio Dinamik. Naši igrači moraju da usvoje da se u ovom rangu svaka greška skupo plaća, kazne uvek uslede. Kad smo igrali brzopleto primali smo lake poene. Moramo da budemo prisutni, sa punom koncentracijom svih 40 minuta. Malo nam je snaga nedostaja, kao da se i strah uvukao u četvrtoj četvrtini. Ali, zadovoljan sam, puno smo bolji nego što smo bili. U ovih šest utakmica imamo izuzetno težak raspored, uz to smo imali četiri gostovanja u šest kola..., sve se "namestilo". Ipak, rekao sam momcima, moramo da ostanemo ovako zajedno, da zbijemo redove i dignemo glavu, sve je ovo vid treninga. Baš kad je teško moramo da nađemo motiv više, da nas drži htenje, uz, nadam se, pojačanje koje ćemo da obelodanimo - čeka nas boljitak. Imamo još teške duele sa Metalcem, Spartakom i Borcem koji su iz samog vrha tabele, pa nam sledi raspored kroz koji možemo da ostvarimo željeni cilj - opstanak u KLS”, izjavio je za klupski sajt trener KKK “Radnički”, Bojan Kusmuk. 

Najefikasniji u beogradskoj ekipi bio je Krstić sa 17 poena, a slede ga Varda sa 16, Đurasović sa 13 i Rakićević sa 11 poena. U kragujevačkom timu prednjačili su Kljajević sa 20, Milosavljević sa 17 i Lalović i Pavlović sa po 16 poena. 

Čestitam Dinamiku na pobedi. Malo je falilo da prelomimo na kraju i da ih stignemo. Imali smo šut, ali nismo pogodili. Teška utakmica za nas zbog poraza, ali dižemo glavu, idemo dalje. Čeka nas Metalac, sad su pobedili Vršac, čekaju nas sa jakim samopouzdanjem. Daćemo sve od sebe, igraćemo 40 minuta da pobedimo. Treba nam jedan iskorak da podignemo samopouzdanje i pobedimo, posle će biti sve lakše”, rekao je za klupski sajt igrač “Radničkog”, Nikola Pavlović. 

Kragujevački košarkaški klub “Radnički” je od ovog kola raskinuo saradnju sa Nikolom Vasojevićem, nakon incidenta na prethodnoj utakmici. 

U sledećem kolu “Radnički” gostuje “Metalcu”, a meč je na programu u subotu, 25. novembra, od 18 časova u Hali sportova u Valjevu. 

Tim Bojana Kusmuka će sledeći meč u hali “Jezero” odigrati već u utorak, 28. novembra, od 19,30 časova, kada dočekuje “Spartak”.