SportFoto: Arhiva - Facebook/KŽKK Radnički 2016

Košarkašice “Radničkog 2016” poražene u Ljuboviji

Autor: Branko Vukašinović
15:07 | Petak, 27 04 2018

Košarkašice “Radničkog 2016” poražene su u utakmici sedmog kola play-off faze Druge lige Jug u Ljuboviji od istoimene ekipe, rezultatom 69:55. 

S obzirom na to da ova utkamica nije imala rezultatski značaj za kragujevačku ekipu, put Ljubovije je krenuo juniorski sastav KŽKK “Radnički 2016”. Inače, juniorke su osvojile Prvenstvo regiona Centralne Srbije i obezbedile su plasman na završni turnir državnog prvenstva.  

U kragujevačkoj ekipi prednjačila je Minela Mehović sa 21 poenom, a slede je Stamenković sa 10, Milosvljević sa osam, Cvijović sa sedam, Rapović sa šest i Matorkić sa dva poena. 

Otišli smo na utakmicu u Ljuboviju sa juniorskom ekipom i jednom seniorkom, jer smo krenuli da se pripremamo za završno juniorsko prvenstvo koje počinje za dve nedelje. Ipak, opet nismo bili kompletni, jer su nam tri igračice imale obaveze na jednom školskom takmičenju koje nisu mogle da propuste. Zadovoljan sam igrom u prve tri četvrtine, ali se osetio pad u poslednjoj, gde su iskusne igračice Ljubovije to prepoznale i okrenule utakmicu u svoju korist. Ostaje nam još jedna ligaška utakmica pred domaćom publikom , a onda nastavljamo sa pripremama za juniorsko prvenstvo”, izjavio je trener juniorskog tima KŽKK “Radnički 2016”, Nikola Despotović.

Košarkašice “Radničkog 2016” u poslednjoj takmičarskoj utakmici ove sezone ugostiće “Mileševku”. Meč je na programu sutra od 20 časova u hali “Gordana Goca Bogojević”.