Sport

Memorijalni turnir “Dejan Brđović” u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 20 09 2016

U čast odbojkaške legende Dejena Brđovića biće održan istoimeni memorijalni turnir u nedelju, 25. septembra, od 10 sati u Osnovnoj školi “Stanislav Sremčević”.

Učesnici turnira su odbojkaški klubovi “Jagodina”, “Ribnica 04”, “Partizan” i domaćin “Smeč 5”.

Turnir će otvoriti legenda naše odbojke Zeljko Tanasković. Organizator turnira Odbojkaški klub “Smeč 5” poziva Kragujevčane da dođu u što većem broju da navijaju i da se druže, kako bi se sačuvala uspomena na Dejana Brđovića.

Podsetimo, legendarni odbojkaš Dejan Brđović iznenada je preminuo 21. decembra 2015. u 49. godini u svom stanu u Beogradu.

Rođen je 21. februara 1966. godine u Kraljevu. Nekadašnji je kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije za koju je odigrao 300 utakmica, a sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

U odbojkaškom klubu „Žiča“ napravio je prve odbojkaške korake. Karijeru je nastavio u Odbojkaškom klubu “Ribnica”, a u Crvenu zvezdu je prešao 1984. godine. Nastupao je za timove iz Grčke i Italije. Igračku karijeru je završio u dresu kragujevačkog “Radničkog” 2006. godine.

Brđović je trenersku karijeru započeo u “Radničkom” sa kojim je u sezoni 2006/07. osvojio prvo mesto u ligaškom delu šampionata i stigao do finala domaćeg plej-ofa i polufinala Kupa Srbije. Posle toga, bio je trener ženskih klubova “Asistela” iz Novare i “Baku Rabite” iz Azerbejdžana, a potom i trener ženskog odbojkaškog kluba Vizura.

Njegova deca, ćerka Aleksandra i sin Aleksa krenuli su njegovim stopama.