Sport

Nikolić na treningu srpskih olimpijaca

Autor: Branko Vukašinović
15:48 | Četvrtak, 04 02 2016

Reprezentacija Srbije u streljaštvu trenutno se priprema u Kragujevcu za predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a današnji trening je posetio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. 

2

Ponosni smo na naše strelce. Ovo je sport koji ima važnu tradiciju u Kragujevcu. Strelјana je najopremlјenija u Srbiji i strelci sa zadovolјstvom dolaze ovde da treniraju. “Čika Mata“ je jedan od najuspešnijih klubova i sada vlada veliko interesovanje za ovaj klub. Najlepše od svega je to što naši klinci osvajaju prvenstva države u svim kategorijama, tako da će grad nastaviti da pomaže klubu. Planiramo investicije u ovoj godini, a to su ulaganja u najmodernije mete, čime će ovo strelište biti idealno za pripreme sportista”, rekao je Nikolić.

Kragujevac će na najvećoj smotri svetskog sporta u strelјaštvu imati tri predstavnika. Na Olimpijskim igrama u Riu takmičiće se Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i paraolimpijac Dragan Ristić.

Prema rečima Miltuna Stefanovića, strelјana u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji pruža odlične uslove za bavlјenje sportskim strelјaštvom.

Naš sport je malo specifičan, a ovaj objekat je zadovolјio sve uslove, kao što su zatvorena malokalibarska strelјana sa najmodernijom klimatizacijom i podom. Najbliže ovakvo strelište je u Nemačkoj. Mnogo nam znači što treniramo kod kuće”, kaže Stefanović.

U Kragujevac uskoro stiže i juniorska reprezentacija Srbije, a očekuje se i ponovni dolazak olimpijaca, krajem februara. 

3