SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Novi debakl košarkašica Radničkog

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 13 12 2022

Košarkašice Radničkog doživele su još jedan težak poraz u Prvoj ženskoj ligi Srbije, ovoga puta na gostovanju novajliji u ligi, ekipi Sloge iz Požege, koja je trijumfovala sa čak 53 poena razlike – 93:40 (22:6, 24:12, 26:3, 21:19).

Kragujevčanke su za četrdeset minuta igre ubacile samo 40 poena, od toga skoro polovinu u zadnjoj četvrtini, u momentima kada je trener Sloge Saša Mateničarski pružio priliku mlađim igračicama.

U prvoj četvrtini, Kragujevčanke su postigle samo šest poena. Rezultat na kraju ovog dela igre bio je (22:6).

Popravile su Šumadinke neznatno efikasnost u drugoj četvrtini, „duplirale“ broj postignutih poena u odnosu na uvodni period igre, ali su domaće u međuvremenu otišle na „plus 28“ (46:18), pa je bilo jasno da je na pomolu još jedan rezultatski debakl "crvenih dama".

Kada je izgledalo da stvari ne mogu biti gore za Kragujevčanke, usledila je treća deonica u kojoj su izabranice trenera Saše Milojevića uspele da ubace samo tri poena, što je samo produbilo njihovo rezultatsko poniranje.

Najbolja igračica u domaćoj ekipi bila je   Lašajla Rajt-Ponder koja je postigla 26 poena, imala 10 skokova. Bila je najkorisnija igračica utakmice (32 indeksna poena). Kapiten Sloge Nataša Filipović takođe je dogurala do „dabl-dabl“ učinka, pošto je brojci od 13 postignutih poena pridodala i 10 asistencija.

U kragujevačkom timu su samo dve igračice uspele da se prebace jednocifren učinak. Andrijana Vuković je postigla 10 poena, koliko i Mara Nikolić.

Radnički je i dalje jedina ekipa bez trijumfa nakon devet odigranih kola u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Kragujevčankama u sredu predstoji najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone, a to je susret sa ekipom Vršca.

Izvor: SPD Radnički