SportFoto: SPD Radnički

Novosadska Vojvodina pobednik drugog stepena Kupa KSS

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 28 01 2021

Košarkaši Vojvodine pobednici su drugog stepena Kupa Košarkaškog saveza Srbije. Novosađani su u finalnom meču, odigranom na parketu kragujevačke hale “Jezero”, savladali domaći Radnički rezultatom 103:72.

Činjenica da su obe ekipe pre ovog meča obezbedile plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća nije umanjila draž finala, koje je proteklo u potpunoj dominaciji novosadskog sastava. Bez prvog organizatora igre Dumića i kapitena Katića, Kragujevčani nisu bili u stanju da pruže jači otpor jednoj od najboljih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone.
Vojvodina je na kraju slavila rezultatom 103:72 i zasluženo prigrabila pehar namenjen pobedniku drugog stepena Kupa KSS.

Epitet najefikasnijeg igrača utakmice poneo je krilni centar Novosađana Dušan Beslać sa 25 poena. Pratili su ga Nikola Gaćeša sa 15, Stefan Savić sa 11 i Dragan Marić sa 10 poena.

U kragujevačkom timu prednjačili su Andreja Stevanović i Ivan Nedeljković sa po 16 poena, dok je Stefan Đorđević meč okončao sa 12 poena i 8 skokova.

Po završetku finalne utakmice, komesar za takmičenja KSS Bojan Popović i generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije Dušan Đurić podelili su igračima i članovima stručnog štaba obe ekipe prigodne medalje, dok je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović uručio pobednički pehar kapitenu Vojvodine Krstu Bjelici.
Strateg Radničkog Ivica Vukotić čestitao je ekipi Vojvodine na zasluženoj pobedi, a zatim izneo svoje viđenje meča. 

“Mi smo i u najavi utakmice naglasili da ćemo večeras šansu dati mlađim igračima, koji je, po nekom mom mišljenju, nisu iskoristili na pravi način. Kao treneru, zasmetalo mi je to što kod njih nisam video niti želju, niti neophodno znanje, kojim bi pokazali da na njih možemo ozbiljno da se oslonimo u nastavku sezone. Trudićemo se da već u nedelju protiv ekipe Mladosti odigramo mnogo bolje i popravimo utisak, s obzirom da nam je svaka pobeda bitna u borbi za opstanak. Predstoji nam i taj finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, gde slobodno mogu reći idemo da uživamo i da vidimo gde nam je mesto u odnosu na najbolje ekipe u državi. Ono što moram da naglasim, to je da smo rezultatima u poslednje dve godine pokazali da se Kragujevac polako vraća na košarkašku mapu Srbije i nadam se da ćemo ovaj uzlazni trend rezultata nastaviti i u narednom periodu”, reči su trenera Radničkog Ivice Vukotića.

Kragujevčani će ponovo na parket već u nedelju, kada će u svojoj dvorani ugostiti zemunsku Mladost, u utakmici 19. kola Košarkaške lige Srbije. 

Izvor: SPD Radnički