SportFoto: M.Lazarević / КMF Ekonomac

Omladinci “Eкonomca” poklekli u penal završnici

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 09 02 2023

Sjajna utakmica viđena je u kragujevačkoj hali “Jezero”, u kojoj je Smederevo posle boljeg izvođenja penala od “Ekonomca” izborilo plasman u finale omladinske lige na nivou Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije. Ekonomac – Smederevo 2:2 (0:1) – 8:9

Meč je obilovao izuzetnim potezima dve odlične ekipe, lepim golovima, ali i varnicama u pojedinim trenucima, da bi se sve završilo na krajnje fer i sportski način međusobnim čestitkama u takođe dosta dobroj atmosferi sasvim solidnog broja gledalaca na tribinama, pristalica oba tima.

Gosti su poveli u 17.minutu, kada je Futerer prizemnim udarcem iznenadio golmana Đurovića i time postavio rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Gol Кostića za izjednačenje je bez sumnje bio najlepši detalj cele utakmice. Prošao je kroz odbranu Smederevaca i onda silovitim šutem loptu posla u gornji ugao nemoćnog Dičića. Ekonomac je u potpunosti preokrenuo rezultat pogotkom Dedinca u 33.minutu, ali je generalno gledano u drugom poluvremenu promašio veliki broj izglednih prilika, tako da je uz samo malo sreće mogao da reši pitanje pobednika. Кonačan rezultat postavljen je samo četiri sekunde pre kraja, kada je Stojanović zatresao mrežu za krajnjih 2:2, što je predstvljalo uvod u penal seriju.

Obe ekipe iskoristile su po početnih pet udaraca sa šest metara, a odluka je pala u sedmoj seriji, kada je Dičić zaustavio udarac Rajević, što je bio znak za veliko slavlje igrača Smedereva, koji su treći put izborili plasman u finale omladinske lige FSRZS, u kojem će za prvaka igrati sa ekipom Požarevca.

Galerija slika