SportFoto: KSK "Pčelice"

“Pčelice” odbranile šampionsku titulu na Specijalnoj olimpijadi Srbije u boćanju

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Petak, 14 12 2018

Kragujevački sportski klub “Pčelice” odbranio je ekipnu šampionsku titulu na drugom državnom prvenstvu Specijalne olimpijade Srbije u boćanju u sportskoj sali hotela “Šumarice”. Pored titule ekipnog prvaka, i ženski i muški par “Pčelica” okitio se zlatnim medaljama. Ekipu “Pčelica” je uspešno predvodio Nebojša Jevremović, koji će biti i prvi trener reprezentacije Specijalne olimpijade Srbije na sledećoj Olimpijadi. 

Milica Vlajković je nastavila svoju dominaciju i pokazala da je trenutno najbolja u Srbiji i ove godine, dok je kod muškaraca najbolji utisak ostavio Marko Malbašić i zahvaljujući njemu i muški dubl je osvojio zlato. Milica i Marko i njihova dva partnera predstavljaće srpski unifight tim u boćanju, koji će nastupiti na Letnjim Svetskim igrama Specijalne olimpijade u Abudabiju u martu sledeće godine”, saopšteno je iz Kragujevačkog sportskog kluba “Pčelice”.

Na drugom državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije u boćanju nastupilo je devet klubova iz naše zemlje. Takmičenje su organizovali Kragujevački sportski klub “Pčelice” i Specijalna olimpijada Srbije. 

Iz Kragujevačkog sportskog kluba “Pčelice” poručuju da se boćanje još jednom pokazalo kao pun pogodak kako je od prošle godine uvršteno u kalendar državnih prvenstava, jer pruža veliku radost osobama sa smetnjama u razvoju i podjednake šanse bez obzira na psihofizicko stanje.