SportFoto: SPD Radnički

Pobeda rukometaša Radničkog na svom terenu

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 19 02 2023

Rukometaši Radničkog ostvarili su pobedu na svom terenu protiv ekipe Dubočica 54 iz Leskovca rezultatom 25:20, na poluvremenu 13:11 i tako se vratili na pobednički kolosek. Nakon ovog kola i nove pobede Kragujevčani se nalaze na šestom mestu sa 20 osvojenih bodova.

Utakmice sa timom iz Leskovca su oduvek obilovale velikom dozom neizvesnosti i rezultatskih preokreta i bile uživanje u svemu što rukomet pruža. Imperativ pobede koji se nadvio nad glavama domaćih igrača je bio razlog za nesigurniji start meča. Dubočica prva stiče 2 gola viška na svom kontu (3:5, 9.min), a odmah nakon toga i 4:6. Tih prvih 14 minuta je bilo potrebno domaćinu da dođe do svoje prepoznatljive igre i zaigra u svom stilu. Posle vođstva domaćina od 10:7 Leskovčani smanjuju prednost domaćih i na poluvreme se otišlo rezultatom 13:11.

Drugi deo igre je od samog starta protekao u manje efikasnoj igri nego prvi. Proradili su čuvari mreže obe ekipe, a rapidno se i povećao broj tehničkih grešaka na obe strane. Do 43. minuta je postignuto samo 6 golova u izjednačenoj, rovovskoj bitci, a na semaforu je stajao rezultat 15:15. Od tog trenutka na terenu je zagospodario samo jedan tim. Rukometaši Radničkog su u svom karakterističnom stilu postavili bedem ispred svog gola, zaigrali raznovrsnije u fazi napada i do 50. minuta stekli ispostavilo se nedostižnu prednost. Gosti su samo u jednom trenutku uspeli da smanje na 20:18, no to se ispostavilo kao trenutak slabosti Radničkog. Konačan rezultat glasio je 25:20 u korist domaćeg tima.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 7 i Dušan Kasalović sa 5, a kod gostiju je golgeterski najraspoloženiji bio Aleksandar Milićevićsa 5 postignutih golova.

Za igrača utakmice proglašen je igrač Radničkog Miloš Barudžić.

Sledeću utakmicu Radnički će odigrati u Kikindi gde će ih u četvrtfinalu Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“ ugostiti domaćin RK Kikinda Grindex u sredu 22. februara.

Izvor: SPD Radnički