SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 pobedio Smederevce za plasman u 1/4 finale Kup-a

Autor: InfoKG
18:44 | Sreda, 06 12 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 opravdali su ulogu favorita u utakmici osmine finala Kupa Srbije protiv ekipe Smedereva 1924 i ubedljivim trijumfom rezervisali mesto među osam najboljih ekipa u najbrojnijem domaćem takmičenju – 5:0 (1:0). Nakon minimalnog vođstva posle prvih 45 minuta, “crveni” su se raspucali u nastavku susreta i prosto demolirali nemoćne Smederevce.

Znali su Kragujevčani da im je današnji duel sa Smederevcima idealna prilika da poprave utisak kod svojih simpatizera posle dva teška poraza u prvenstvu, ali i da podignu sebi moral pred završne izazove u jesenjem delu sezone.

Svestan važnosti današnje utakmice, strateg “crvenih” Feđa Dudić nije želeo da previše eksperimentiše sa sastavom, mada se istina odlučio da odmori nekolicinu standardnih prvotimaca, poput Miloša Ristića, Kilijana Bevisa i Ljubiše Pecelja, koji su meč počeli na klupi za rezervne igrače, dok Milutin Vidosavljević i Nigerijac Entoni Izučukvu nisu čak bili ni u protokolu za današnju utakmicu. I trener gostiju Saša Mićović je odlučio da malo “promeša karte”, očigledno želeći da sačuva deo snaga za predstojeću utakmicu sa užičkom Slobodom.

Nažalost, loši vremenski uslovi i kiša koja se tokom trajanja utakmice pretvorila u sneg uticali su na to da susret starih rivala isprati tek negde oko 200 gledalaca, mahom najvatrenijih pristalica oba kluba.

Strelci za Radnički bili su Vidakov u 18, Aleksić u 46, Milošević u 53, Tomić iz jedanaesterca u 80. i Adžić u 82. minutu.

Nakon uspešne epizode u Kupu Srbije, Kragujevčane već za vikend očekuje povratak prvenstvenim obavezama i duel sa aktuelnim vicešampionom države, ekipom TSC-a, u subotu od 13 časova na stadionu “Čika Dača”.

Izvor: FK Radnički 1923