SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 ubedljiv u susretu sa beogradskim srpskoligašem

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 03 02 2020

Bez većih problema fudbaleri kragujevačkog prvoligaša savladali su beogradsku Lokomotivu u drugoj pripremnoj utakmici ove zime, rezultatom 4:0. Podebu Radničkom 1923 doneli su Ristić sa dva gola i Maksimović i Cvetković, koji su upisali po jedan pogodak. 

Kako pripreme odmiču, tako “crveni” sve više podižu formu. Najbolјi dokaz za to je susret sa beogradskim srpskoligašem, koga predvodi nekadašnji prvotimac Radničkog 1923 Aleksandar Stojmirović. Izabranici Darka Milisavlјevića odigrali su u jakom ritmu svih devedeset minuta, uz dosta trčanja i sa konstantnim presingom na protivničkoj polovini terena, a sudeći po konačnom rezultatu, ni strelci nisu zatajili.

Šef struke Kragujevčana pružio je priliku svim raspoloživim prvotimcima, uklјučujući tu i par momaka iz omladinskog pogona. Posebnu pažnju izazvao je debitantski nastup novajlije Nenada Radonjića, pridošlice iz lazarevačke Kolubare. Usled povreda izostali su levi bek Aleksandar Popović i prvi strelac ekipe Slađan Nikodijević, dok je Stevan Kovačević zbog povišene temperature morao da ostane kod kuće.

Darko Milisavlјević mogao je da bude zadovolјan angažovanošću svojih fudbalera koji su svih devedeset minuta odigrali u visokom ritmu.

Ono što me najviše raduje, to je pristup obavezama od strane mojih momaka, kako na ovoj utakmici, tako i u proteklom periodu priprema. To je upravo ono na čemu najviše insistiramo – taj profesionalni odnos svakom treningu, svakoj utakmici. Iako su ovo pripremne utakmice, gde je rezultat u drugom planu, sigurno je da svaka pobeda prija, posebno jer na taj način ekipa stiče sigurnost i veru u svoje mogućnosti. Posebno sam zadovolјan nastupom četvorice momaka iz omladinskog pogona koji su priklјučeni prvom timu”, ističe trener Kragujevčana.

Šef struke kluba sa “Čika Dače” osvrnuo se i na novajliju Nenada Radonjića, koji je ostavio prilično dobar utisak na premijeri.

Sa Radonjićem dobijamo jednu novu dimenziju u igri. Nadam se da će svojim fudbalskim i lјudskim kvalitetima pomoći ovoj ekipi u nastavku sezone”, dodao je Milisavlјević.

Narednu proveru fudbaleri Radničkog 1923 imaće u sredu, 5. februara, protiv Jagodine. Početak utakmice predviđen je za 14 časova. 

Izvor: FK Radnički 1923