Sport

Radnički 1950 tempira formu za predstojeću sezonu

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Četvrtak, 01 09 2016

Košarkaši Radničkog 1950 uveliko se pripremaju za predstojeću sezonu u Drugoj ligi Srbije koja počinje sredinom oktobra, a u planu je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica na kojima će proveriti formu. Kalendar takmičenja biće utvrđen 10. septembra, a trener Igor Todorović očekuje izjednačenu borbu ekipa sličnih kvaliteta.

Bazične pripreme počele su pre dve nedelje, a treninzi se održavaju u Velikom parku, halama Jezero i Park. Planirane pripreme na Zlatiboru za sada su neizvesne jer se, prema rečima glavnog trenera, Igora Todorovića, vodi računa o obavezama igrača van terena koje su im važne, poput fakulteta, pa će u odnosu na to uklopiti odlazak na planinu. U planu je odigravanje šest do osam prijateljskih utakmica do početka sezone kako bi se što bolje natempirala forma.

Radnički 1950 nastupaće u minimalno izmenjenom sastavu. Par igrača trenutno je na probi i oni se nadmeću za svoje mesto u timu. "Naš koncept je da se oslanjamo na sopstvene snage, da u klubu bude što više Kragujevčana, a igračima sa strane popunićemo samo ona mesta na kojima trenutno nemamo adekvatnije rečenje, to su pozicije centra i pleja", objašnjava Todorović.

igor todorović priznanjeSastanak u Košarkaškom savezu Srbije održaće se 10 septembra, kada će se nakon žrebanja napraviti kalendar takmičenja. Poziciju na tabeli, prema Todorovićevim rečima, niko ne može da obeća, ali će se tim truditi da pripreme za svaku utakmicu odradi makimalno ozbiljno i da na svakom meču da maksimum, uvek imajući u vidu da u sportu nema minulog rada i da je svaka utakmica novo dokazivanje i izazov za sebe. Mada sve ekipe sada vešto kriju karte, Todorović očekuje da će po kvalitetu biti izjednačene, a blagu prednost daje samo Proleteru iz Zrenjanina. Kaže da je među "sitnicama" koje će donositi prevagu u mečevima, važna i sportska sreća, ali i da nju treba zaslužiti dobrim radom.

Ovom prilikom, Igor Todorović ponosno se osvrnuo i na veliki uspeh naše univerzitetske reprezentacije, zlato na Univerzitetskom evrospkom prvenstvu "3x3" održanom u Rijeci, čije su osvajanje potpomogla i četvorica igrača Radničkog 1950 - Filip Lalović, Nikola Kostić, Ivan Nedeljković i Miloš Tripković.

Podsetimo, i sam trener Todorović dobio je značajno priznanje nakon završetka sezone, nagradu za najuspešnijeg seniorskog trenera u regionu Centralne Srbije, koje se u njegovim rukama našlo drugi put u karijeri. Nagradu su mu uručili sada srebrni olimpijac Stefan Birčević, igrač Partizana Mihajlo Andrić i Kragujevčanin Andreja Stevanović koji brani boje Dinamika. Iapk, prema Todorovićevim rečima, za uspeh tima, kao i njegov lični, od velikog značaja je zalaganje stručnog štaba, u kome za predstojeću sezonu promena nema. Klub će i dalje voditi direktor i igrač Nenad Tanasijević, sportski direktor Zoran Savić i sekretar Lazar Jakovljević.