SportFoto: Arhiva - SPD Radnički

Radnički organizuje tradicionalni Svetosavski turnir

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 28 01 2023

Rukometni klub Radnički je po velikom broju parametara svojstven na rukometnoj mapi Srbije. Jedan od segmenata koji ih karakteriše je organizacija Svetosavskog turnira, kao i letnjeg kampa, čija realizacija je na dobrom putu da postane brend ne samo šumadijskog superligaša, već i da zauzme najviše mesto u kalendaru rukometnih dešavanja. Prva u nizu tradicionalnih aktivnosti je Svetosavski turnir "Kragujevac 2023" koji će biti održan u nedelju 29. januara, po prvi put u dve hale istovremeno.

"Usled dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji, nastavljamo sa organizacijom tradicionalnog SVETOSAVSKOG TURNIRA, na radost naših najmlađih rukometaša i rukometašica. Ove godine smo se odlučili za jednodnevni turnir koji će se igrati na dve lokacije. Naime, naši najmlađi takmičari svoje znanje i rukometne veštine u mini rukometu će imati priliku da pokažu na terenu sale Druge kragujevačke gimnazije, dok će njihovi stariji drugari snage odmeravati u SBB hali Jezero. Očekuje nas pravi mali praznik rukometa gde će učešće uzeti preko 250 mališana iz Srbije koji će se takmičiti u dve uzrasne kategorije i pokušati da izbore trofej 4. tradicionalnog turnira", najavila je turnir koordinator u sportu i rekreaciji za rukomet Marija Lojpur.

Raskoš talenta koji poseduju najmlađi učesnici turnira u mini rukometu koji počinje u 9 časova u sali Druge gimnazije u ženskoj konkurenciji, će pokazati pored domaćina Radničkog i ekipe Bekamenta, Metalca A.D., Kolibrija, Kučeva i Metalca KV, dok će u muškoj učestvovati, Omladinac, Lavići i ekipe Smedereva i Radničkog sa po dve ekipe.

Početak turnira u rukometu je zakazan takođe za 9 časova u SBB dvorani Jezero uz učešće Metalca-KV, Bekamenta, Kolibrija i Radničkog u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj koplja ukrstiti Radnički-Ćuprija, Rudar, Jagodina kao i domaćin Radnički.

"Osim takmičarskog dela i razvoja sporta i rukometa kod mladih, turnir ima za cilj podsticanje razvoja empatije i fer pleja kod dece, nezaobilazno druženje i sklapanje novih prijateljstava, sticanje novih veština i razmenu iskustva", zaklučila je Marija Lojpur.

Svečano otvaranje turnira je zakazano za 14 sati u hali Jezero uz prisustvo svih ekipa, a zatvaranje i dodela nagrada i priznanja će biti upriličena u 18 časova.

Izvor: SPD Radnički