SportFoto: SPD Radnički

Radnički pobednik ovogodišnjeg Svetosavskog turnira

Autor: InfoKG
10:39 | Ponedeljak, 30 01 2023

Na završenom svetosavskom turniru ekipa Radničkog osvojila je prvo mesto i zlatne medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

U ženskoj konkurenciji drugi je Bekament BB iz Aranđelovca, treći Metalac iz Kraljeva, a četvrto mesto je zauzela ekipa Kolibri iz Trnave. Što se tiče takmičenja u muškoj konkurenciji druga je bila ekipa Jagodine, treće mesto zauzeo je Radnički iz Ćuprije, dok je četvrto mesto pripalo Rudaru iz Kostolca.

Nakon dve godine pauze uzrokovane epidemijom virusa Covid-19, agilni Kragujevčani su se latili zadatka da se organizacijom četvrtog po redu Svetosavskog turnira "Kragujevac 2023" vrate na stare staze slave i podignu repere na još viši nivo. I u tome su uspeli.

Po prvi put u istoriji, turnir je istovremeno organizovan na dve lokacije – Sali Druge kragujevačke gimnazije gde se igrao mini rukomet, dok su devojčice i dečaci snage odmerili u SBB hali Jezero. Turnir je okupio oko 300 dece iz regiona i po nepodeljenom mišljenju protekao je u sjajnoj organizaciji, gde se RK Radnički po ko zna koji put predstavio kao izuzetan domaćin i jedan od lidera u ovakvom vidu prezentacije rukometa, a otvorio ga je gospodin Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakavši sledeće:

"Kragujevac je grad sporta i sama ova manifestacija to dokazuje. Drago mi je kada vidim ovoliki broj učesnika što je dokaz da je rukometni klub Radnički i sam grad Kragujevac na pravom putu. Mi ćemo uvek biti tu da pomognemo i podržimo ovakve vidove okupljanja mladih sportista i stopostotno sam uveren da se među vama nalazi veliki broj budućih šampiona i reprezentativaca. Izuzetno sam zadovoljan što mi je pripala čast da otvorim sada već tradicionalni Svetosavski turnir i nadam se da ćemo se i ubuduće viđati u još većem broju", zaključio je Stevović.

U konkurenciji mini rukometa se ne vode rezultati, tako da su svi učesnici dobili medalje i plakete u sećanje na ovaj grandiozan događaj.

Turnir je uz reči zahvalnosti prisutnim ekipama zatvorio direktor omladinske škole Radničkog Verko Radosavljević uz poruku – VIDIMO SE DOGODINE!

Izvor: SPD Radnički