SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog bolji od ekipe Jokera

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 16 10 2023

U neverovatno uzbudljivoj utakmici u okviru 3. kola Košarkaške lige Srbije, Radnički je odneo pobedu nad ekipom Jokera iz Sombora rezultatom 80:78.

Plejmejker Kragujevčana, Tray Croft, nije dozvolio Somborcima da upišu brejk u hali Jezero. Prvo je na tri minuta do kraja, sa linije slobodnih bacanja, doneo svom timu izjednačenje, a onda je na nepunih 10 sekundi do isteka 40. minuta pogodio šut za tri poena i, ispostaviće se, rešio pitanje pobednika. Mogao je sjajni bek domaćina i da postane tragičar meča, jer je promašio drugo slobodno bacanje na 4 sekunde do kraja, ali je na sreću Crvenih, šut sa preko pola terena gostiju završio na tabli i slavlje više od 1000 ljudi u Hali Jezero je moglo da počne.

Nemanja Kapetanović je predvodio Somborce sa 17 poena i 6 skokova. Lazar Lugić je upisao 16 (5sk), Aleksa Jugović 11 (3as), a Zachary Simmons 10 poena (14sk).

U redovima Radničkog odličan meč je odigrao iskusni Uroš Nikolić sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 11 skokova. Naravno, MVP meča i predvodnik Crvenih, bio je Tray Croft sa 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije čime je ostvario index uspešnosti 32.

U narednom, 4. kolu, Radnički gostuje Slobodi u Užicu.

Izvor: SPD Radnički