SportFoto: Arhiva

SPORTSKI DANI u Velikom parku

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 20 08 2018

Manifestacija “Sportski dani”, četvrta po redu, biće održana od sutra do 25. avgusta u Velikom parku u organizaciji Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije, a uz podršku lokalne samouprave. Posetioce tokom petodnevne manifestacije očekuju javni treninzi, sportski turniri i brojne zanimljive aktivnosti. 

Projekat “Sportski dani” ima za cilj da promoviše zdrav način života i podstake mlade da se bave sportom. Dani su prožeti zanimljivim aktivnostima, koji će zabaviti posetioce. Glavna aktivnost tokom dana je sportski turnir, a biće organizovani turniri u odbojci, košarci, fudbalu i tenisu. Poslednjeg dana biće održane igre na vodi na otvorenim bazenima. Pored turnira, organizovaćemo i igre bez granica, bilijar nogama i potragu, a za najmlađe posetioce smo takođe pripremili zanimljive aktivnosti u prepodnevnim časovima”, izjavio je Mihajlo Kočović iz Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije. 

Zahvaljujući saradnji Đačkog parlamenta sa Udruženjem “Crvena šapica” zainteresovani posetioci će tokom ove manifestacije biti u prilici da usvoje psa. 

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije je učenička neprofitna organizacija koja postoji od 2003. godine. Ima za cilj da poboljšavanje svakodnevnice kragujevačkih srednjoškolaca i podstakne ih na prave vrednosti kao što su sport, obrazovanje i briga o životnoj sredini. Tokom svog postojanja, ovaj parlament je organizovao projekte Eco Street Party, Hoću-Neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, Noć muzeja, ali i veliki broj različitih akcija humanitarnog, ekološkog, edukativnog i zabavnog karaktera.