SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Stefanović i Vukojevićeva “upucali” bronzu u Egiptu

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 04 03 2022

Strelci “Čika Mate” i reprezentativci Srbije Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su bronzanu medalju u takmičenju miks parova na Svetskom kupu u Kairu.

U kvalifikacijama Vukojevićeva i Stefanović su zauzeli peto mesto, a u polufinalu su bili u grupi sa Norveškom 1, Indijom 2 i SAD 1.
Na polovini polufinala, posle desete serije, kada ispada četvrtoplasirani, Vukojevićeva i Stefanović su bili na čelu sa malom prednošću ispred drugoplasirane SAD, Norveške i Indije, koja je kao četvrta završila takmičenje. Naša ekipa je prvo mesto zadržala do 15. serije, kada je ispala trećeplasirana SAD. Posle 15. serije, Srbija je imala 43,5, a drugoplasrana Norvška samo poen i po manje. U preostalih pet serija, kada u igri ostanu samo dva para, par sa boljim zbirom rezultata posle svake serije dobija poen, drugi nijedan. Norvežani su od 16. do 18. hica bli uspešniji, skupili šest poena u nizu i stekli nedostižnu prednost 48:43,5 i otišli u meč za zlato, u kome je kasnije pobedila Italiju.

Po novim pravilima, meča za treće mesto nema, već bronzu dele drugoplasirani timovi u polufinalnim grupama. Drugo mesto u drugom polufinalu, pripalo je Hrvatskoj.

Bronza u konkurenciji 51 para je izuzetan uspeh, posebno ako se zna da su Vukojevićeva i Stefanović prvi put zajedno nastupili u miks paru na velikom takmičenju. Njih dvoje su klupski drugovi iz „Čika Mate“, ali nikad do sada nisu bili u timu na svetskim i evropskim takmičenjima. 

Izvor: Streljački savez Srbije