Sport

Todorović najuspešniji trener (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
13:20 | Nedelja, 29 05 2016

Trener “Radničkog 1950” Igor Todorović proglašen je za najuspešnijeg trenera regiona Centralne Srbije u izboru Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije.

Zahvaljujući Todorovićevom zalaganju, ali i istrajnosti košarkaša, “Radnički 1950” se plasirao u viši rang, odnosno u Drugu ligu Srbije. O kvalitetu rada Igora Todorovića govori i činjenica da je u protekloj sezoni kragujevačka ekipa ostvarili 23 pobede i samo tri poraza od ekipa “Crnokosa” iz Kosjerića i “Ub” u prvom delu sezone, a u drugom od “Železničara”.

Trener Igor Todorović igračku karijeru započeo je 1997. u “Radničkom” kod Dragoljuba Radulovića i prošao je sve selekcije kluba do prvog tima. Tenersku karijeru započeo je u Košarkaškom klubu “Kolonac” u kome je sa velikim uspehom vodio sve mlađe selekcije kluba. Pohađao je brojne poznate seminare, gde su predavači bili proslavljeni evropski treneri Etore Mesina, Garsija Aito, Božidar Maljković, Željko Obradović i Dušan Ivković. Košarkaše “Radničkog 1950” trenira poslednje tri godine.