SportFoto: Almiraman

Trakić trijumfovao na takmičenju “Almiraman” u Grčkoj

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 12 05 2023

Kragujevčanin Strahinja Trakić pobednik je Internacionalne triatlonske trke “Almiraman” u Grčkoj. Trakić je u konkurenciji oko 250 takmičara, trku završio za 3 sata 45 minuta i 41 sekundu. 

Takmičarska sezona za Kragujevčanina Strahinju Trakića krenula je veoma uspešno. Nakon što je u Crnoj Gori osvojio srebro na takmičenju “No Limits Triathlon Montenegro”, kada je trku završio 3 sata 43 minuta i 8 sekudni, okitio se i zlatom u Grčkoj.  

Naime, Trakić je trijumfovao na Internacionalnoj triatlonskoj trci “Almiraman” koju je završio za 3 sata 45 minuta i 41 sekundu.  

Ta trka je bila jako emotivna za mene. U taj deo Grčke sam počeo da dolazim još kao beba i provodio po dva meseca svakog leta. Na samo 20 kilometara od mesta trke je preminuo moj deda koji me je vodio svake godine na more, tako da sam ovu pobedu posvetio njemu”, izjavio je Trakić.

Ovaj Kragujevčanin se sada priprema za takmičenje Challenge Samorin “The Championship” u Slovačkoj. Naglašava da nikada nije bio na jačoj startnoj listi, pa shodno tome očekuje da će ta trka biti dobra prilika da odmeri snage sa takmičarima iz svetskog vrha.