SportFoto: kvkradnicki.com

Vaterpolisti “Radničkog” pobedili “Vojvodinu”

Autor: InfoKG
15:10 | Ponedeljak, 22 10 2018

Vaterpolisti “Radničkog” pobedili su u drugom kolu Regionalne A2 lige novosadsku “Vojvodinu”, na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, rezultatom 9:6.  

Šumadinci su vodili gotovo sve vreme i sasvim zasluženo došli do još jedne velike pobede, nakon one u Rijeci nad Primorjem, pa su sada jedni od glavnih kandidata za plasman u doigravanje najboljih šest timova. Poveli su već u prvom napadu, preko mladog ruskog reprezentativca Ivana Gusarova, ali je na drugoj strani, nedugo zatim, izjednačio Žarko Vasin – 1:1. Gusarov je potom ponovo bio precizan, pa je domaćin prvi predah ipak dočekao sa prednošću (2:1). 

Posle tri minuta igre u drugoj deonici Kragujevčani su stigli do „plus dva“, zahvaljujući Nemanji Stanojeviću (3:1), ali su goste u igru vratili Marko Radulović i Miroslav Ranđić – 3:3.  Tada je na scenu stupio najbolji strelac Radničkog, Gijom Dino i odveo svoj tim na poluvreme sa vođstvom 4:3.

Usledila je izuzetno efikasna treća četvrtina, u kojoj je Radnički u jednom trenutku imao i maksimalnih „plus tri“, ali je pred poslednji period morao da se zadovolji sa dva gola „viška“ – 8:6. U četvrtoj deonici viđen je samo jedan gol i to tek na nešto manje od tri minuta pre kraja, kada je Uglješa Panić preciznim udarcem sa distance savladao golmana Radoslava Filipovića i otklonio sve dileme oko pobednika.

Upravo je Filipović bio jedan od najboljih aktera svog tima i sa 11 odbrana sprečio ubedeljiviji poraz. U napadu su se istakli Miroslav Ranđić sa tri gola i Marko Radulović sa dva. U pobedničkom timu sa po dva gola prednjačili su Gijom Dino i Ivan Gusarov, a u strelce su se upisali i Stanojević, Radovanlija, Panić, Vasić i Tomašević.  

Kragujevačka ekipa će u sledeće kolu Regionalne A2 lige odmeriti sange sa „Naisom“ u Nišu.