SportFoto: SPD Radnički

Podmlađeni Radnički dominirao protiv Kotorana

Autor: InfoKG
10:30 | Utorak, 22 10 2019

Vaterpolisti Radničkog, iako su igrali u podmlađenom sastavu, slavili su u meču šestog kola Regionalne A2 lige, na gostovanju kotorskom Kataru, koji svoje mečeve kao domaćin igra u Budvi, rezultatom 17:3.

Strateg Šumadinaca, Uroš Stevanović, odlučio je da odmori najiskusnije igrače – kapitena Nikolu Tomaševića, njegovog zamenika Sergeja Lobova, reprezentativnog golmana Lazara Dobožanova i ruskog internacionalca Danila Frolova. Šansu je ponovo dobio petnaestogodišnji golman Radosav Virijević, a pridružio mu se saigrač iz kadetske reprezentacije Srbije, Zoran Poznanović, još jedan izdanak kragujevačke škole koji je upisao debi u prvom timu.

Predvođen raspoloženim Francuzom Gijomom Dinom i našim talentovanim vaterpolistom Nikolom Lukićem, Radnički je vodio od samog starta i ni u jednom trenutku nije dozvolio da se pobeda dovede u pitanje, a na odmor je otišao sa pet golova „viška“ (8:3).

U drugom poluvremenu potpuna rapsodija u igri izabranika Uroša Stevanovića, koji protivniku nisu dozvolili nijedan gol, a sa druge strane postigli su devet i došli do ubedljivog trijumfa. 

Najraspoloženiji bili su Dino i Lukić sa po četiri gola, a pratili su ih Branković, Stanojević i Radovanlija sa po dva.

Vaterpolisti Radničkog ostali su na čelu tabele, sa maksimalnih šest pobeda, a u derbiju narednog kola, dočekuju ekipu Primorja iz Rijeke, u subotu, 26. oktobra, od 20  časova.