SportFoto: KVK Radnički

Vaterpolisti “Radničkog” pobedom nad “Valjevom” okončali sezonu

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Četvrtak, 07 06 2018

Vaterpolisti “Radničkog” pobedili su u poslednjem kolu Super lige Srbije ekipu “Valjeva” na zatvorenom bazenu Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, rezultatom 13:5. Iz “Radničkog” poručuju da su na pravi način okončali fantastičan dvogodišnji ciklus u kom su se od najnižeg ranga preko tri lige domogli najjačeg srpskog takmičenja. 

Poslednji meč, ujedno i kraj tog ciklusa, protekao je u pravoj slavljeničkoj atmosferi, a Kragujevčani su se navijačima za podršku odužili mnogobrojnim poklonima i odličnom igrom. Mladi kragujevački tim je od samog starta pokazao da je bolji rival od iskusnijeg učesnika regionalne lige kog je imao naspram sebe, pa je tako već na poluvremenu bilo 6:2. Usledila je furiozna treća četvrtina domaćih, tokom koje su i definitivno rešili sve dileme oko pobednika, a u poslednjoj deonici u par navrata imali su i plus devet", navodi se u saopštenju KVK „Radnički“. 

U kragujevačkoj ekipi najefikasniji je bio francuski reprezentativac Gijom Dino sa šest pogodaka, slede ga Šakenov i Manić sa po dva, dok su Stanojević, Radovanlija i Stjepanović upisali po jedan pogodak. Mešu Valjevcima prednjačio je bivši igrač „Radničkog“, Luka Bosić, sa dva gola.

Kragujevački vaterpolo klub „Radnički“ je sezonu završio sa 13 bodova na šestom mestu na tabeli. Isti broj bodova ima i niški „Nais“, kome je pripala peta pozicija zbog boljeg učinka u međusobnim duelima. Inače, Partizan je odbranio titulu i tako po četvrti put uzastopno postao šampion Srbije.