InfoKG 7 dana: Energetika, Perica, autobus, “Čika Dača”, zlostavljanje, veridba, mečka, Ćiftina ćuprija…

Nedelja, 05 Avgust 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Obustavili rad i advokati u našem gradu zbog ubistva Ognjanovića, startuje privatizacija kragujevačke “Energetike”, Kragujevčanin Perica Radović u finalu Međunarodnog takmičenja “Hungary Web Wine Writing”, goreo autobus u Dragobraći, lažno se predstavljajući u ime grada tražili od Kragujevčana novac za vakcinaciju kućnih ljubimaca protiv besnila, decenijski reprogram duga prema svim kragujevačkim preduzećima, Vučić: “Čika Dača” uništen, moramo da gradimo stadion, priča zlostavljane maloletnice, Kragujevčanin zaprosio devojku u helikopteru, pojavila se mečka u Kamenici, majka male Nađe najavljuje tužbu - ćerka mi je umrla od morbila zbog nemara lekara, uskoro rekonstrukcija Gerontološkog centra, novi izgled Ćiftine ćuprije do kraja godine…

Advokati u Srbiji, samim tim i u Kragujevcu, od ponedeljka su obustavili rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57). To su saopštili iz Advokatske komore Srbije i naglasili da ovim vidom protesta skreću pažnju javnosti na rizik sa kojim se advokati u našoj zemlji svakodnevno suočavaju. Opširnije ovde: OBUSTAVILI RAD i advokati u Kragujevcu zbog ubistva Ognjanovića.

Ministarstvo privrede pozvalo je investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije kragujevačke “Energetike”. Rok za dostavljanja pisama o zainteresovanosti je do 27. avgusta. Opširnije ovde: Startuje privatizacija kragujevačke “Energetike”, traže se zainteresovani investitori.

Kragujevčanin Perica S. Radović, ljubitelj pisanja i vina, plasirao se sa svojim tekstom u finale Međunarodnog takmičenja “Hungary Web Wine Writing”. U toku je glasanje za najbolji tekst na ovom konkursu, a svi koji žele da pomognu ovom Kragujevčaninu da pobedi mogu to učiniti još danas glasanjem OVDE. Opširnije ovde: Kragujevčanin Perica Radović u finalu Međunarodnog takmičenja “Hungary Web Wine Writing”: Glasajte i pomozite mu da pobedi.

Autobus "Kosmet prevoza" zapalio se u utorak oko 21 čas u Dragobraći, a na svu sreću putnici su na vreme izašli iz prevoznog sredstva, pa nije bilo povređenih. Uzork požara biće utvrđen vanrednim tehničkim pregledom autobusa, a pretpostavlja se da ga je izazvao kvar na instalacijama, nezvanično saznaje InfoKG. Opšrinije ovde: Goreo autobus u Dragobraći.

Neimenovana lica, lažno se predstavljajući kao članovi veterinarske organizacije koja u ime grada Kragujevca vakciniše pse i mačke protiv besnila, tokom protekle nedelje su tražila građanima u naseljima Stanovo i Erdeč, koji imaju kućne ljubimce, za ovu uslugu 1.700 dinara. Iz Gradske uprave najoštrije osuđuju ovaj potez veterinarske organizacije i upozoravaju građane da budu oprezni ukoliko se nađu na meti prevaranata i slučaj prijave policiji. Opširnije ovde: LAŽNO se predstavljajući u ime grada tražili od Kragujevčana novac za vakcinaciju kućnih ljubimaca protiv BESNILA.

Lokalna samouprava je omogućila građanima reprogram dugovanja prema svim gradskim preduzećima na 10 godina uz minimalnu mesečnu ratu od 500 dinara, na koji mogu da računaju i dužnici koji su utuženi. Kragujevčani mogu da sklope ugovore o reprogramu duga do 30. septembra u prostorijama Javnog stambenog preduzeća. Opšrinije ovde: DECENIJSKI REPROGRAM duga prema svim kragujevačkim preduzećima.

Stadion “Čika Dača” je razoren i uništen i moramo izgraditi stadion, između ostalog, i u Kragujevcu. To je prilikom gostovanja u Novom jutru kod Dee i Sarape na Televiziji Pink izjavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Opširnije ovde: Vučić: “Čika Dača” uništen, moramo da gradimo stadion i u Kragujevcu.

S.B (23) i Š.B. (31) iz Kragujevca, sumnjiče se da su sa još dvoje saučesnika primoravali maloletnicu (15) da se prostituiše, mesecima je seksualno eksploatisali zbog navodnog duga njenog brata od 8.000 dinara. Prema rečima sagovornika devojčica je nakon šest meseci pakla skupila hrabrost i prijavila makroe policiji, koja ih je odmah uhapsila. Opširnije ovde: Priča ZLOSTAVLJANE maloletnice: Zbog duga od 8.000 dinara mesecima je podvodili starijim muškarcima, tukli i maltretirali

Kragujevčanin Nikola Milojević zaprosio je svoju devojku Tamaru Mladenović u helikopteru dok su leteli iznad Novog Sada. Tamara se oduševila ovim Nikolinim gestom, a neizostavne su bile i suze radosnice. Opširnije ovde: NESVAKIDAŠNJE: Kragujevčanin ZAPROSIO devojku u HELIKOPTERU.

U kragujevačkom selu Kamenica prošle nedelje se pojavila mečka, a pretpostavlja se da je došla iz pravca Tare. U Lovačkom savezu Srbije kažu za Kurir da je poslednjih godina bilo primera da su se medvedi pojavili u Šumadiji, tačnije u selima duž Zapadne Morave. Opširnije ovde: UZBUNA kod Kragujevca: Pojavila se MEČKA u Kamenici.

Kragujevčanka Dragana Petrović, majka dvogodišnje Nađe, koja je u aprilu preminula usled komplikacija izazvanih morbilama, smatra da joj je ćerka bila zaražena malim boginjama greškom lekara. Zbog toga, kako kaže, planira da podnese tužbu protiv Kliničkog centra Kragujevac i Instituta za majku i dete, gde je Nađa bila na lečenju, piše Kurir. Opširnije ovde: Majka male Nađe najavljuje TUŽBU: Ćerka mi je umrla od morbila zbog nemara lekara.

U kragujevačkom Gerontološkom centru uskoro bi trebalo da počne rekonstrukcija i nadogradnja prvog objekta ove ustanove. Za te namene je Kancelarija za upravlјanje javnim ulaganjim opredelila 4,1 milion dinara, dok će lokalna samouprava finansirati izradu projekta. Opširnije ovde: Uskoro rekonstrukcija Gerontološkog centra.

Pešački most “Ćiftina ćuprija”, jedan od najstarijih u Kragujevcu, trebalo bi da do kraja godine bude kompletno rekonstruisan, najavljeno je iz lokalne samouprave. Plan je da se urade nove ograde i pristup mostu. Opširnije ovde: Novi izgled ĆIFTINE ĆUPRIJE do kraja godine.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije