Ponos naše prosvete: Nastavnica iz Kragujevca u Top 50 NAJBOLJIH NASTAVNIKA SVETA

Subota, 15 Decembar 2018 12:00Autor: Jovana MladenovićFoto: Facebook/Katarina Veljković

Katarina Veljković, nastavnica računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, plasirala se u Top 50 najboljih nastavnika sveta. Priznanje stečeno na takmičenju "Global Tičer Prize" smatra se svojevrsnom Nobelovom nagradom za prosvetne radnnike.

Ona je bila jedan od tri kandidata iz Srbije za ovo priznanje koje se dodeljuje jednom godišnje u Dubaiju i smatra se svojevrsnom Nobelovom nagradom za prosvetne radnnike, a obuhvatilo je čak 179 zemalja.

Katarinu Veljković najpre je Udruženje "Živojin Mišić" proglasilo jednim od najboljih edukatora Srbije, kroz istoimeni projekat, a zatim je odnela titulu nacionalnog pobednika i time se plasirala na ovo svetsko takmičenje.

Kriterijumi koje su kandidati morali da ispune, a koje propisuje organizator Teacher Prize-a za ovu godinu, bili su - upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koje rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije