Protesti zbog cene goriva se nastavljaju: Građani pronašli novi način da iskažu nezadovoljstvo

Utorak, 12 Jun 2018 14:00Autor: Branko Vukašinović

Pojedine učesnike protesta, koji su blokirala saobraćaj u Kragujevcu, policija je juče ligitimisala. Zbog toga su građani pronašli novi način da iskažu nezadovoljstvo, tako što će danas od 17 časova voziti u koloni od 5 do 10 kilometara na sat, objavljeno je na društvenim mrežama. Pored toga, najavljeno je i da će neprestanom šetnjom blokirati pešačke prelaze. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se tek nakon okončanja protesta govoriti šta će država uraditi po pitanju cene goriva, prenose nacionalni mediji. 

Nezadovoljni građani zbog poskupljenja cene goriva od petka u popodnevnim časovima blokiraju saobraćaj u mnogim mestima u Srbiji, pa i u Kragujevcu. Učesnici protesta su prethodnih dana na sat vremena blokirali saobraćaj na najprometnijim raskrsnicama na teritoriji grada. Kako nezvanično saznajemo, tokom protesta u Kragujevcu nije bilo incidenata, a policija je juče legitimisala pojedine učesnike.  

Zbog toga je danas na društvenim mrežama najavljeno da će umesto blokade, građani od 17 časova voziti u koloni jedni iza drugih 5 do 10 kilometara na sat, dok će pešaci koji budu prisutni neprestano šetati preko pešačkih prelaza i tako ih blokirati.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, prenosi RTS. 

Naglasio je i da je njegov posao da osigura sigurnost i bezbednost svih građana Srbije, a ne da na budućnost Srbije utiču "bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila" koji, kako kaže, proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo. Dodaje da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi. 

Vučić kaže da će se o tome šta će država uraditi po pitanju cene goriva, govoriti tek kada protesti budu završeni. 

Izvor: InfoKG i RTS

Najnovije vesti iz ove kategorije