Trka beba u puzanju i šutiranje na koš za početak akcije "Obnovimo igrališta za buduće šamione" (FOTO)

Ponedeljak, 22 April 2019 10:00Autor: Jovana Mladenović

Na terenu OŠ "Đura Jakšić" okupilo stotinak građana mesnih zajednica Filip Kljajić i Bresnica, na poziv Udruženja "300 Kragujevčana", čime je počela akcija "Obnovimo igrališta za buduće šamione". Održana je trka beba u puzanju i takmičenje u šutiranju na koš iz četiri pozicije.

U planu je da akcija "Obnovimo igrališta za buduće šamione" bude nastavljena na još tri lokacije, a cilj svake biće da se pošalje poruka gradskim vlastima da bi tereni trebalo da budu uređeni i da se ne dozvoli da se koriste za bilo kakvu gradnju, kao što je bila namera za igralište u Lekinoj bari, koje je ipak "odbranjeno".

Tereni za decu među kojom će se možda naći i neki budući šampioni trebalo bi da budu uređeni, osvetljeni i bezbedni za igranje i odrastanje. Zahtev stanovnika koji žive oko igrališta OŠ Đura Jakšić je da se svetla sa reflektora na igralištu pale makar dva sata u toku večeri, jer je sada igralište u potpunom mraku i nebezbedno je u večernjim časovima.

"Ovom akcijom skrenuli smo pažnju na generacije koje ostaju za nama i na njihovu potrebu za igrom, sportom, smehom. Na nama je da im obezbedimo uslove odrastanja makar kakve smo mi imali", kažu organizatori. 

U okviru akcija Održana je trka beba u puzanju u kojoj je nastupilo 10 beba i takmičenje u šutiranju na koš iz četiri pozicije.
 
Na koje tri lokacije će biti organizovane buduće akcije, odlučiće građani u anketi koja se sprovodi na Facebook stranici 300 Kragujevčana. 

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije