Više od 400 učesnika na FESTIVALU NAUKE predstavilo eksponate i eksperimente velikom broju posetilaca (FOTO)

Četvrtak, 25 April 2019 15:00Autor: Jovana Mladenović

Više od 400 učesnika u 45 učionica Prve kragujevačke gimnazije učestvovalo je u današnjem Festivalu nauke "Daj(t)e se na znanje, sedmom po redu. Pored eksponata, radionica i eksperimenata, zanimljivo je i da su volonteri nosili majice sa QR kodovima koji vode do novog sajta škole.

"Sedam veličanstvenih"... pojava, brojeva, padeža, hemijskih elemenata, svetskih čuda, vrlina, grehova, umetnosti... tema je ovogodišnjeg festivala čiji je cilj popularizacija nauke. 

Festival nauke “Daj(t)e se na znanje”, tradicionalno okuplja veliki broj učesnika i posetilaca. Predstavljaju se škole i fakulteti, kako iz Kragujevca, tako i gosti iz drugih gradova. Ove godne učesnika je više od 400, koji su se rasporedili u 45 učionica.

Eksponate, radove i eksperimente predstavile su osnovne škole "Treći kragujevački bataljon" i "Dragiša Luković Španac", a od srednjih, pored domaćina, gimnazije iz Novog Sada, Požege, Kraljeva, Beograda, a takođe i ovdašnje "Prva tehnička" i Medicinska.

Ovo je bila prilika da se predstave i fakulteti kragujevačkog Univerziteta - PMF sa svim institutima, FIN, FILUM i Poljoprivredni fakultet iz Beograda. 

Održane su radionice za osnovce, kao i one za starije sa temama elektronike, elekstrostatike, robotike...

Zanimljivo je da su volonteri, učenici i predavači, nosili majice sa QR kodovima koji vode do novog sajta Prve kragujevačke gimnazije.


 

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije