Aleksandar Milić Aca: Ugostitelj koji neguje porodični biznis sa dvodecenijskom tradicijom

Nedelja, 11 Jun 2017 12:03Autor: Jovana Mladenović

Po struci je ekonomista, ali ga ceo grad zna kao ugostitelja, naslednika porodičnog biznisa sa dvodecenijskom tradicijom. Aleksandar Milić je vlasnik restorana "Merci" i popularne pečenjare "Veselo prase".

Acina svakodnevnica uglavnom se vrti oko organizacije posla i okupljanja sa prijateljima, nakon jutra koje uvek počinje rekreacijom. Naš sagovornik je ranoranilac i kaže da mu nije teško da svaki dan započne trčanjem u 8 sati. U rutinu su već prerasle i poslovne obaveze, pa ih lako uklapa sa slobodnim vremenom. Pre podne ih preseče okupljanjem sa društvom u piceriji "Picasso", a na tom mestu se ekipa opušta i za kraj dana. Aca kaže da je to celom društvu prešlo u naviku i da nema posebnih dogovora, zna se da su tu, pa dolazi kad ko može. Nije isključeno ni da ćete ga sresti u noćnom provodu, ali veoma retko, voli, kaže, da legne do ponoći, da bi bio odmoran za sve dnevne aktivnosti koje mu daleko više prijaju od kasnih izlazaka. Inače, među prijateljima važi za temperamentnog, ali vernog druga, veselog tipa koji voli da se šali.

Ugostiteljstvo je porodični posao već pune dve decenije, od 1997. godine. "Uz to sam odrastao, od toga sam živeo, školovao se, imao sve, pa je bilo logično da i sam nastavim tu tradiciju. Ono što je dobro ne treba menjati", kaže Aca koji posao samostalno vodi već 5 godina, od kako mu je otac otišao u penziju. Smatra da su kvalitet i ljubaznost ono što goste i kupce stalno vraća u "Merci" i "Veselo prase". Ipak, ne isključuje ni mogućnost da se ostvari u oblasti ekonomije koja je njegova velika ljubav, "nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć", kaže naš sagovornik.

Aca kaže da nema neki strastan hobi, ali je veliki ljubitelj filmova i generalno gledanja televizije, to je nešto što ga, kad je sam, najbolje opušta. Vikendom voli da ode negde van grada, na neki izlet, u vikendicu, a omiljena destinacija je Zlatibor.

Najnovije vesti iz ove kategorije