Kultura

Promocija romana “Jaz” u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Sreda, 22 11 2017

Promocija romana Darka Tuševljakovića “Jaz” biće održana sutra od 18 časova u galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić”. 

“Jaz” je snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi. Od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu. Objavio je romane Senka naše želje (2010) i Jaz (2016), kao i knjigu priča Ljudske vibracije (2013), koja se našla u najužem krugu za književnu nagradu „Zlatni suncokret“. Dobitnik je Evropske nagrade za književnost 2016.