SportFoto: Facebook/Aktivnija Srbija

Besplatan trening za sve generacije na Đačkom trgu

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 04 05 2018

Besplatan trening za sve generacije i edukacija o zdravom načinu ishrane biće održani sutra od 18 časova na Đaćkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Aktivnost se realizuje u okviru projekta "Aktivnija Srbija", a podršku je pružilo Udruženje građana “300 Kragujevčana”. Prometer projekta je grupa Dr Iggy. 

Iz grupe Dr Iggy poručuju da nijedan lek ne može da zameni vežbanje, ali vežbanje može da zameni lek. Pozivaju Kragujevčane da se u što većem broju prisustvuju besplatnom treningu na Đačkom trgu kod Prve kragujevačke gimnazije. 

Projekta “Aktivnija Srbija” podiže svest građana o značaju fizičke aktivnosti za očvanje zdravlja.  Projekat je osmišljen kao masovni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju, da dobiju savete o ishrani. Okuplja stučnjke iz oblasti nutricionizma, doktore sportske medicine i  fakulteta sporta. Održava se na otvorenom svake godine i obilazi nekoliko gradova u Srbji, pored samog treninga građanima je na raspolagnju i sajt www.aktivnijasrbija.rs gde se mogu informisati i biti u kontaktu sa stručnjacima.