Sport

Besplatna škola rukometa u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 01 09 2017

Rukometni klub “Radnički 1964” organizovaće besplatnu školu rukometa za dečake i devojčice školskog uzrasta. Početak rada škole zakazan je za sutra od 10 sati u hali „Jezero“, a treninzi će se održavati svakog vikenda. 

Cilj kluba je da deci približi i omogući da se bave rukometom, a u krajnjoj liniji i da se iz pomenute škole u budućnosti priključi najtalentovanije seniorskom pogonu.

Ideja je da se ovaj trofejni sport približi što većem broju dece i shodno tome smo se odlučili na ovaj hrabar, pionirski potez. Važno je napomenuti da roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine ni ostalih troškova, što nas čini jedinstvenim u Srbiji. Nadam se da će klub iz pomenute škole povući znatan broj dečaka i devojčica u kombinaciji za prvi tim u nekom doglednom periodu, a shodno tome i stvoriti igrače koji bi u budućnosti predstavljali našu zemlju. Obzirom da je Kragujevac školski i univerzitetski centar, potrudićemo se da iskoristimo tu prednost i da postanemo regionalni rukometni stožer okupljanja budućih rukometaša. Ovim putem bih pozvao zainteresovanu decu da nam se pridruže i jednog dana postanu perjanice srpskog rukometa. Ono što mogu sa naše strane da obećam je kvalitetan i stručan rad, kao i najbolje moguće uslove za njihov dalji napredak”, izjavio je direktor Omladinske škole RK “Radnički 1964”, Dragan Študer.

Roditelji, čiji mališani žele da besplatno treniraju rukomet, potrebno je samo da dođu sa njima sutra u halu “Jezero” od 10 sati na prvi trening.