Sport

EVROKUP: Radničkom kuglice nisu bile naklonjene, Eger krupan zalogaj

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 09 08 2019

Vaterpolisti Radničkog dobili su protivnike u prvoj rundi kvalivikacija za Evrokup. Žrebom u Nionu odlučeno je da će Šumadinci igrati u grupi B, čiji je domaćin trofejni mađarski klub Eger, zajedno sa Solarisom iz Šibenika i ruskim Šturmom.

Može se reći da kuglice nisu bile naklonjene izabranicima Uroša Stevanovića, jer je Eger najjači tim u ovoj fazi takmičenja i redovni učesnik Lige šampiona u poslednjih petnaestak godina. I Šturm je poznato ime evropskog vaterpola, bivši osvajač Evrokupa i četvorostruki šampion Rusije. Najmanja nepoznanica Kragujevčana svakako je Solaris sa kojim su se prošle sezone sastali u Regionalnoj ligi i ostvarili polovičan učinak (3:5, 6:5).

– Eger je najjača ekipa u ovoj grupi, pritom igra kod kuće, pa ima i najveće šanse za osvajanje prvog mesta. Preostale tri ekipe imaju podjednake šanse za drugo mesto koje vodi u narednu fazu takmičenja. Turnir je na samom početku sezone i ko se bude bolje uigrao i tempirao formu, imaće i veće šanse – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Šumadinci su motore za četiri fronta upalili prvog dana avgusta, na bazenu SPD „Radnički“ u Kragujevcu, gde će trenirati do odlaska u Atinu, 20. avgusta.

– Prvu fazu priprema odradićemo na našem bazenu, a potom ćemo otići na sedmodnevne pripreme u Atinu, gde ćemo formu brusiti sa grčkim timovima. Za nas je prelazni rok završen još davno. Doveli smo igrače koje smo želeli i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja koja smo postavili – kazao je Stevanović.

Drugi srpski predstavnik, Partizan, igraće u grupi D, u italijanskoj Sirakuzi, sa francuskim Monpeljeom, domaćom Ortiđom, i kiparskim Apoelom.

Mečevi su na programu od 13. do 15. septembra, a po dva najbolja tima iz svake od četiri grupe plasiraće se u drugu rundu kvalifikacija.

Grupa A (Split, Hrvatska): Mataro (Španija), Mornar BS (Hrvatska), Barselona (Španija), Antverp (Belgija).

Grupa B (Eger, Mađarska): Eger (Mađarska), Radnički (Srbija), Solaris (Hrvatska), Šturm 2002 (Rusija).

Grupa C (Malta): Posilipo (Italija), Nojsi-le-Sek (Francuska), Miškolc (Mađarska), Valeta (Malta).

Grupa D (Sirakuza, Italija): Monpelje (Francuska), Ortiđa (Italija), Partizan (Srbija), Apoel Larnaka (Kipar).