Sport

Naš ponos: MITROVIĆ prvi Kragujevčanin vicešampion sveta koga je iznedrio VK Radnički

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 04 01 2020

Jedna od najlepših vesti iz oblasti sporta koja je došla pred kraj 2019. godine bila je da je naša mlada vaterpolo reprezentacija, predvođena trenerom VK Radnički, Urošem Stevanovićem, ponela titulu vicešampiona sveta. U timu su bila trojica igrača koji trenutno igraju pod kapicom ovdašnjeg kluba, jedan koji je ponikao ovde i igrao donedavno, a ono što Kragujevčane čini posebno ponosnima je da je svetsko srebro u srce Šumadije doneo i igrač rođen baš u našem gradu - Petar Mitrović. 

Na taj način on je postao prvi Kragujevčani koji je, od kad se vaterpolo igra na našem zatvorenom bazenu, ponikao u VK Radnički, a doneo ovako važno odličje svom gradu.

Omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije, predvođena trenerom Radničkog Urošem Stevanovićem, uz asistenciju koordinatora mlađih selekcija kragujevačkog kluba Dragana Kozomore, okitila se titulom vicešampiona krajem godine za nama na svetskom prvenstvu u Kuvajtu. Naš grad može da se ponosi i time što se među mladim šampionima takvog ranga takmičenja prvi put našao neko iz Kragujevca, pored toga što su srebro na grudi stavila i trojica igača aktuelnog sastava VK Radnički koji nisu rodom Kragujevčani i još jedan igač koga je iznedrio naš klub, a više ne igra ovde. 

Sedamnaestogodišnji Petar Mitrović trenutno je igrač Partizana, koji je svoje prve vaterpolo korake napravio u rodnom gradu, u tada tek osnovanom VK Radnički. Petar je u Radničkom bio od samog osnivanja kluba i kapicu sa grbom Kragujevca nosio od 2012. do 2018. godine. Nakon toga, prešao je u beogradski Partizan i deo je prvog tima.

Među vicešampionima, podsetimo, našla su se tri igrača akruelnog sastava Radničkog - Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić, koji nisu Kragujevčani. Ovde treba pomenuti još jednog igrača koga je iznedrio Radnički - devetnaertogodišnjeg Pavla Gavrilovića, koji je u Kragujevcu igrao od 2014. do pred kraj prošle godine, kada je otišao u Šabac. 

Opširnije ovde: Stevanovićevi omladinci vicešampioni sveta