SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com

Košarkaši „Radničkog“ trijumfom okončali polusezonu KLS

Autor: Branko Vukašinović
13:34 | Subota, 23 12 2017

Košarkaši “Radničkog” pobedili su u poslednjoj utakmici jesenjeg dela Košarkaške lige Srbije kraljevačku “Slogu”, rezultatom 78:76. Kragujevčanima je važnu pobedu u borbi za opstanak doneo Petar Beader trojkom u završnici meča.  

Čestitam momcima, pobedili smo u već izgubljenoj utakmici, realno. Otvorili smo dobro, izašli na 21 poen prednosti. Kolega je promenio odbranu, pa je posle 2-3 nerealizovana napada ušao neki strah, videlo se, "skratila" se ruka. To je već viđen scenario, ali nije ni realno da pobedimo Slogu sa 25 razlike, očekivao sam da bude egal. Bilo je i početničkih grešaka, ali dobro, to je tako. Zaustavili su Kolmena, dobili su elan iz dobre odbrane, ili našeg lošeg napada, posle su razvili tu "pik" igru, Igrutinovića smo "puštali", a on je imao svoje minute, čestim mu. Najbitnije je da smo pobedili u utakmici koja nam puno znači, posle svih nedaća i problema koji još uvek traju. Nadam se da ćemo izaći jači iz svega ovoga, borićemo se da održimo status u KLS”, rekao je za klupski sajt Petar Beader.

U timu trenera Bojana Kusmuka  najbolji je bio Beader sa 26 poena, a sledi ga Kolmen sa 17 poena. Najkorisniji igrač u kraljevačkoj ekipi bio je Bogdanović sa 20, a dvocifreni strelci bili su još Igrutinović sa 19 i Otović sa 16 poena. 

Lepo je uvek kad se pobedi, ali ovo je bila utakmica od sjaja do očaja. Prva četvrtina je bila sjajna, u drugoj smo pravili neke propuste, pa smo ih vratili u igru i bilo je samo 12 poena razlike na kraju poluvremena. U drugom delu su se potpuno vratili, na kraju i preokrenuli. Znam da ne zaslužujemo ovo mesto na kojem smo, ali ako nastavimo sa ovakvim greškama, da vodimo po 15-20 poena razlike, pa olako ispuštamo, neće biti dobro. Možda je neki strah, neopisiv je pad, kao da smo druga ekipa u odnosu na raniju fazu meča. Dolazi nam Tamiš, odmaraćemo samo par dana, imamo vremena da se spremimo, još bolje uigramo i ne ponavljamo ovakve greške u nastavku sezone. Hvala publici na strpljenju i podršci koju možda nismo zaslužili ranijim partijama, ali se nadam da će dolaziti i dalje u još većem broju”, izjavio je za klupski sajt trener “Radničkog”, Bojan Kusmuk.

Tokom polusezone u Košarkaškoj ligi Srbije “Radnički” je zabeležio dve pobede i 11 poraza, pa je i dalje u teškoj situaciji na tabeli. Nastavak sezone u KLS zakazan je za 13. januara, kada će Kragujevčani odmeriti snage sa “Tamišom”.