Sport

Kragujevčani brane duplu krunu u Hrvatskoj

Autor: Branko Vukašinović
16:30 | Utorak, 25 07 2017

Univerzitetska reprezentacija Kragujevca otputovala je danas u Split na treće Evropsko univerzitetsko prvenstvo u basketu 3x3, sa ciljem da odbrani duplu krunu. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće kapiten Ivan Nedeljković sa Filipom Simićem, Filipom Pejovićem i Filipom Popovićem. 

Kragujevčani su uvek među favoritima, a najveći rivali još jednom će nam biti Sveučilište u Splitu, ovogodišnji domaćini, koji su nas nadigrali u finalu na prvom ovakvom takmičenju 2013., ali zatim izgubili naredna dva i to 2015. i 2016.”, saopštili su iz Univerzitetskog sportskog saveza Kragujevca.  

Mečevi po grupama na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u basketu 3x3 biće odigrani sutra i u četvrtak, dok je završnica zakazan za petak.

Kragujevac je odavno prepoznat po 3x3 sportu, pored toga što je organizovao Svetsko i Evropsko univerzitetsko prvenstvo kao i šest FIBA turnira u sklopu 3x3 državnog prvenstva Srbije, naš grad je poznat i po jednoj od najuspešnijih 3x3 univerzitetskih reprezentacija na svetu. Kragujevčani su osvojili šest medalje na isto toliko međunarodnih prvenstva. Zlatnu medalju na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Kragujevcu 2012., srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Roterdamu 2013., bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Salvadoru u Brazilu 2014., zlatna odličja na Evropskom prvenstvu u Kragujevcu 2015. i na Evropskom prvenstvu u Rijeci 2016. i bronzu na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 u Kini.