SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac Oficijalna stranica

“Radnički 1923” upisao prvu pobedu u prolećnom delu sezone

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 02 04 2018

Fudbaleri “Radničkog 1923” pobedili su u utakmici 19. kola Prve lige Srbije ekipu “Jagodine”, rezultatom 5:0, zabeleživši tako prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva. 

U strelce se Aleksandar Varjačić upisao čak tri puta, u 18., 32. i 50. minutu, a po jedan gol su postigli Milan Ilić u 45. i Igor Vićentijević u 84. minutu.

Nakon dva poraza i jedne nerešene utakmice, kragujevački tim zasluženo je ostvario prvu pobedu u drugom delu takmičenja. Ekipa je od samog starta krenula borbeno i motivisano, nošena pesmom navijača sa tribine i podrškom sugrađana, kojih je bilo u velikom broju. Može se reći da je nedavno urađen grafit “Svi na Čika Daču”, koji su Crveni Đavoli poklonili gradu i klubu, u izvesnoj meri zaista probudio grad i doneo neku novu, pozitivnu energiju. Igrači su to i osetili na terenu, pa su bili gotovo nezaustavljivi. Važna pobeda Radničkog 1923 uliće dodatnu dozu pozitivne energije u nastavku borbe”, saopšteno je iz FK “Radnički 1923”.

Kragujevčani se, nakon ovog susreta, nalaze na devetom mestu na tabeli, sa 26 osvojenih bodova. Tim Slaviše Kovačevića predstojećeg vikenda u meču 20. kola gostuje ekipi “Sinđelića” u Beogradu.