SportFoto: Badminton savez Srbije i BK “Ravens KG”

“Ravens KG” osvojio četiri medalje u Vršcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:07 | Sreda, 03 05 2017

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su četiri medalje na Juniorskom prvenstvu Srbije u badminton “Vršac 2017". U singl konkurenciji do 15 godina drugo mesto osvojio je Aleksandar Jovičić, do 19 godina srebro je pripalo Minji Milovanović, a do 17 godina trećeplasirani je Luka Milić. U dubl konkurenciji najbolje su bile Marta Ilić iz kluba “Raven KG” i Sofija Dmitrović iz BK “Clear”.

Zadovoljni smo ostvarenim uspesima, mada ostaje žal za propuštenom prilikom za veći broj osvojenih medalja u finalnom saldu. Moramo priznati da smo protekle godine značajno digli lestvicu sa čak 9 osvojenih medalja i 4 titule na ovom formatu takmičenja, što sada nismo bili u prilici da ponovimo, pre svega jer je većini naših takmičara u U15 i U17 konkurencijama ovo bila "ulazna godina", pa očekujemo veće uspehe i novi napad na titule Prvaka na Prvenstvu naredne godine. Čestitamo Kruševljanima na najvećem broju osvojenih titula Prvaka Srbije i domaćinima iz Vršca na sjajnoj organizaciji takmičenja”, poručuju iz Badminton kluba “Ravens KG”.

Na Juniorskom prvenstvu Srbije u badmintonu učestvovalo je 90 takmičara iz 9 klubova naše zemlje. Kragujevački badminton je predstavljalo ukupno 10 takmičara, a među njima su, pored Jovičića, Milovanovićeve, Milića i Ilićeve, i Igor Jovanović, Jana Nedeljković, Relja Milić, Stefan Maksimović, Bogdan Marković i Marta Popović.

Galerija slika