SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Stevoviću dve medalje na Memorijalu "Ištvan Poljanac" u Beogradu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 17 04 2019

Strelac kragujevačkog kluba “Čika Mata”, Nikola Stevović osvojio je dve medalje, zlatnu i srebrnu, u disciplini target-sprint, na Međunarodnom memorijalnom turniru "Ištvan Poljanac" u Beogradu. 

TARGET-SPRINT NOVA STRELJAČKA DISCIPLINA 
Target-sprint je nova disciplina u streljaštvu koja je osmišljena po uzoru na norveški biatlon. Strelac trči 400 metara, pa ulazi u zonu za gađanje gde mora da pogodi 5 meta vazdušnom puškom na 10 metara udaljenosti koje su identične metama u biatlonu. Nakon toga, ponovo trči 400 metara, pa ponovo ulazi u zonu za gađanje i onda ponovo trči 400 metara za ulazak u cilj. Tačnije, ukupno 1.200 metara sa dva gađanja.

Kragujevčanin se zlatom okitio u seniorskoj miks kategoriji zajedno sa Nedom Obradović iz Streljačkog kluba “Crvena zvezda”, dok mu je srebro pripalo u pojedinačnoj konkurenciji seniora. 

Stevović je bio jedini predstavnik Streljačkog kluba “Čika Mata” na ovom takmičenju i uspeo je da odbrani boje kragujevackog kluba i u ovoj novoj streljačkoj disciplini. 

Međunarodni memorijalni turnir "Ištvan Poljanac" organizovao je Streljački klub Vojne akademije "Akademac" i održan je u zatvorenoj atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji u Beogradu. Turnir je održan peti put zaredom u znak sećanja na potpukovnika Ištvana Poljanca (1967-2013), dugogodišnjeg trenera i predsednika Streljačkog kluba “Akademac”.

Galerija slika