Sport

Stonoteniseri “Pčelica” osvojili četiri medalje (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 09 03 2018

Članovi Kragujevačkog sportskog kluba za osobe sa smetnjama u razvoju “Pčelice” osvojili su četiri medalje, po dve zlatne i srebrne, na Prvenstvu Srbije u stonom tenisu, održanom u hali “Gordana Goca Bogojević”, nekadašnjoj hali “Park”. 

Zhavaljujući treneru kragujevačkog tima Nebojši Jevremoviću, zlatom su se okitili Goran Raković i Milica Mladenović, dok su Milica Vlajković i Ivan Bojović osvojili srebrne medalje. 

Evidentno je bilo na ovom prvenstvu da je postignut veliki napredak u igri, posebno u muškoj konkurenciji gde su se skoro svi susreti odlučivali u trećem setu, a igralo se u dva dobijena. Veliki uspeh osvajanjem dve zlatne i dve srebrne medalje postigli su Kragujevčani. Ovo prvenstvo je bilo i kontrolno pred sastavljanje konačnog spiska za nastup reprezentacije Specijalne olimpijade Srbije u Abu Dabiju na Letnjim svetskim igrama u martu 2019.”, izjavio je trener kragujevačkog tima, Nebojša Jevremović. 

Na Prvenstvu Srbije u stonom tenisu nadmetalo se ukupno deset klubova iz Pirota, Vranja, Kruševca, Pančeva, Jabuke, Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Čačka i Kragujevca.