SportFoto: serbianshooting.rs

Teodori Vukojević glavna nagrada na “Valter kupu”

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 28 11 2018

Članica Streljačkog kluba “Čika Mata”, Teodora Vukojević osvojila je zlatnu medalju u apsolutnoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška i glavnu nagradu turnira na četvrtom “Valter kupu” za mlađe kategorije u Smederevu.  

Vukojevićevoj je zlato pripalo u apsolutnoj konkurenciji juniorki u disciplini vazdušna puška, pošto je pogodila 246,6 krugova i iza sebe ostavila članice “Jedinstva” iz Stare Pazove Mariju Malić i Mariju Kolarević. Glavnu nagradu “Valter  kupa” Teodora Vukojević je osvojila jer je postigla najbolji rezultat kvalifikacija puškom sa 628,7 krugova. Ona je kao nagradu dobila pušku kompanije “Valter”. 

Muški i ženski tim “Čika Mate” osvojio je na ovogodišnjem turniru ekipno prvo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji iz kragujevačkog kluba medaljama su se okitili Milica Ristić srebrom u konkurenciji devojaka do 16 godina, Nevena Armuš bronzom u konkurenciji devojaka do 20 godina, Marko Ivanović srebrom u konkurenciji muškaraca do 16 godina i u apsolutnoj kategoriji i Bogdan Jovanović zlatom u konkurenciji muškaraca do 18 godina.  

Na ovogodišnjem “Valter kupu” učestvovalo je oko 200 takmičara iz devet zemalja.