InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

APR obustavio likvidaciju “Zastavine ambulante”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 28 06 2019

Agencija za privredne registre obustavila je postupak prinudne likvidacije Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, nekadašnje “Zastavine ambulante”, na osnovu žalbe koju je podneo direktor ove zdravstvene ustanove Antonio Dimitrovski, nezvanično saznaje InfoKG.  

Da će se ovo dogoditi, najavio je i gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je na današnjoj sednici Skupštine grada izjavio da se ništa neće promeniti u “Zastavinoj ambulanti” i da će se 35.000 korisnika ove zdravstvene ustanove i dalje lečiti na tom mestu.  

U julu ćemo uraditi rebalans budžeta za ovu godinu i odvojićemo 100 miliona dinara kako bismo zatvorili sve obaveze Medicine rada i time završili našu misiju, jer je grad Kragujevac osnivačka prava nad ovom ustanovom preuzeo da bi je spasao, a ne likvidirao. Posledica procesa likvidacije, koji je bio pokrenut, je neodgovorno funkcionisanje u Medicini rada u prethodnom periodu”, rekao je Nikolić. 

Podsetimo, Agencija za privredne registre pokrenula je početkom juna likvidacioni postupak za Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika zbog nepodnošenja finansijskih izveštaja za 2015., 2016. i 2017. godinu.