InfoFoto: kragujevac.rs

Bagremar dobio novo dečje igralište

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 09 12 2021

U Bagremaru je izgrađeno novo dečje igralište, a u ovom naselju je tokom leta uređeno i fudbalsko igralište, kao i košarkaški teren. Za te namene je iz gradske kase ukupno izdvojeno 1,2 miliona dinara. 

Tokom leta renovirano je otvoreno igralište za male sportove u naselju Bagremar. Postavljene su konstrukcije za male sportove sa mrežama, zaštitne čelične mreže iza golova, obeleženi tereni, postavljene tribine.

Potpuno su obnovljene i zamenjene sprave na ovom igralištu tokom leta, a dečije igralište koje smo tada obećali našim sugrađanima u Bagremaru je završeno. Vrednost radova izgradnje dečijeg igrališta je oko 803.000 dinara, a zajedno sa radovima koje smo obavili tokom leta je 1,2 miliona dinara”, rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Gradonačelnik Nikola Dašić najavio je nova ulaganja u izgradnju dečjih igrališta i sportskih terena. 

Naselje Bagremar ima dosta dece i ovo je prostor na kome oni mogu da se zabave i da se bezbedno igraju. Sa druge strane, specifičnost ovog naselja je da u blizini svake zgrade postoji po neka sprava za decu. Ove godine je urađeno dosta sportskih terena u mnogim naseljima, a nadam se da ćemo taj broj duplirati u narednoj godini”, kazao je Dašić.

Nadležni poručuju da je u narednoj godini planirano duplo više sredstava, oko 25 miliona dinara, za uređenje sportskih terena u kragujevačkim naseljima.